maandag 26 september 2011




Na het sloeproeien en kunst weer tijd voor een sportief gebeuren. De Twentse vrouwenloop, hardloopevent voor Pink Ribbon. Een kleine 2000 vrouwen liepen mee en haalden 6000 euro op voor het goede doel. Tussen de dames liep één man mee, onze @guusverbeek. Met een beetje sponsoring van de beste koffiezaak in Textielstad, rende onze Guus 10 kilometer in 56.22 minuten. Niets slecht! Het shirt zal binnenkort geveild worden, de opbrengst gaat naar Pink Ribbon. Mooi.
















Grenswerk


Hoe klinkt je DNA? Kriene doneerde haar genetische ik in het kader van het kunstfestival Grenswerk. Zaterdag was de opening en reeg ik bevestiging, mijn Kriene klinkt net zo mooi als ze is.




 Een opening gehad, dan kunnen we er net zo goed meer afgaan. De wereld van sociale media in een galerie, breikunst in de Twentse Welle, even een snuf cultuur om de geest weer wat inspiratie te geven...










(en tot slot, 10 jaar spoorlijn naar Netoverdegrensstad, mooie oude treintjes)

Sloeproeien


Het jaarlijkse sloeproeien. Vraag me niet waar het fenomeen vandaan komt. Ik weet alleen dat onze zondagse fietsklup ieder jaar in een mooie sloep stapt om een stuk te wedstrijdroeien op het Twentekanaal. Dit jaar dus ook weer. Niet zo'n enorme bezetting als de vorige keer, maar voor het eerste ging het zelfs redelijk goed. Gewonnen hebben we niet, net als dat we deze keer geen beker hebben. Het geeft niet, de gezelligheid maakte een hoop goed. En met de hele familie Pleitmevrij aan de kant hadden we ook nog eens fans!



















woensdag 21 september 2011

Uitblazen


Het is echt topsport geblazen de laatste paar dagen. Vandaar dat ik gisteren blij was even een stukje op de fiets te kunnen trappen, tegen de wind in, heerlijk. Zit deze week tot over mijn oren in de kozijnfraude. Twee heren en een dame, verdacht van grootscheepse fraude met betaalde maar niet geleverde kunststof kozijnen, levensverzekeringen, verdwenen bouwdepots, noem maar op. Ik tweet me helemaal suf, live uit de zaal via @rechtszaken en breng aan het einde van de dag een stukje. Morgen gaat de derde dag in en ik hoop echt op een eis. Pleitmevrij gaat met 7 pagina's de loopgraven in, een van de andere advocaten heeft maar liefst 2 to 3 uur nodig. Ik hoop op mooi weer vrijdag, want ik wil echt een uur of 2 op de fiets, spinnen komt er deze week niet van. En dan vrijdagavond sloeproeien. Dat wordt een feest, zie het filmpje hieronder.


maandag 19 september 2011

Fri(e)s Fietsweekend


Een weekend weg met de jongens en meisjes van Fietsklup d'OaleFiets naar Friesland. Je moet het willen, dat klopt, maar ik heb er geen seconde spijt van. Wat een feest! Net iets meer dan 400 km gefietst, in weer en wind, geleerd dat plastic zakken een uitkomst kunnen zijn als het giet, dat aan kop rijden en sprinten voor elk bord, paaltje, bult , viaduct, brug of lijn op de weg, echt heerlijk kan zijn. Genoten van ons prachtige landje, echt verbluffend hoe mooi het kan zijn op amper 50 kilometer van huis. Grappig ook, om te merken dat zo'n klup binnen een dag een familie wordt, iedereen naar elkaar omkijkt, verzorgt, heel mooi. Natuurlijk weet deze klup ook van feesten, daar hebben we allemaal volop aan meegedaan. Een prachtig weekend weg dus! Zie de foto's.