donderdag 31 december 2009

gokverslaving?


Voor het eerst een lot gekocht, normaal ben ik niet zo'n gokker. Sterker, ik weet al mijn gokmomenten nog steeds. De eerste als negenjarige op de boot over het kanaal. Kon niet slapen, had een munt en wierp die in om vervolgens te concluderen dat de eenarmige bandiet op slot zat met een ketting. Pech, geld weg.
Mijn tweede keer was echt, in een casino te Vegas. Tien hele dollars waren genoeg voor een avond in stijl (met strik en keurig pak), met plezier en een hoop gratis drank. Terug in dit land gokte ik voor de derde keer. Per ongeluk gooi ik een gulden (lang geleden) in de gokautomaat terwijl ik eigenlijk een pakjes shag (ook lang geleden) wil trekken uit de automaat ernaast. Altijd fijn als je op pad gaat met exact gepast geld...
Nu wagen we maar eens de grote gok. Ik ben benieuwd ;)

wit ?


Gaan we in Textielstad dan toch een witte overgang krijgen naar het nieuwe jaar? Omkleden dan maar, thermo-ondergoed, twee paar sokken, fleecetrui over de gewone, klompen en Glühwein natuurlijk.

de verkiezing begint!

MOOISTEBOOMVAN2009uitdaging!




Het is zover, vanaf nu gaan de lijnen open. Tot maandag 4 januari mag u hier uw stem uitbrengen op de

MOOISTEBOOMVAN2009uitdaging!


Reageer via het reactievenster, stuur een mail, reageer via Twitter, Hyves of desnoods per SMS. Het maakt mij niet uit. Stem gewoon en mobiliseer desnoods stemmers, het is een verkiezing, u gaat uw gang!

woensdag 30 december 2009

winnaar!


De "Moron of the Year" award gaat naar deze persoon. De inbreker bij #13. Wat een loser!
Tot zover het jaaroverzicht van 2009.

looking @ you

snurk


Heel voorzichtig gaat de tijd trager. Om me heen zie ik de mensen ook langzamer voortbewegen, op de maat van het getik op de toetsenborden. Langzaam zakken mijn ogen dicht. Plots schrik ik wakker! Ik lig niet in bed, maar ik zit in het Stadskantoor! Dan besef ik het, ik zit hier om een vergunning op te halen voor het ouderjaarsfeest! Sterker nog, ik word al geholpen!
Ik schud de slaap uit mijn hoofd en concentreer me. Klik. Klik. Tuur. Klik. Zoek. Klik. Tuur. Klik. Oh, dit duurt eeuwig! Voor de zekerheid heb iik de papieren van vorig jaar meegenomen maar dat helpt niet veel. Ja, na lang zoeken, langlang zoeken, is de aanvraag van vorig jaar gevonden, maar voor dit jaar moet alles opnieuw opgesteld worden. Dus niet even datum veranderen en voorzien van een handtekening, nee, tien minuten extra gezoek in computervensters, geklik, getuur.
Tureluurs! Dat raak ik er van. Om me heen zie ik mensen op hun dooie gemak rondlopen met een papiertje in de hand en het kopiëren van een A4 plattegrondje duurt maar liefst drie hele minuten! Serieus! Na een hoop geduld heb ik de vergunning dan. Snel een handtekening en een pinhandeling, klaar. Snel weg!
Buiten kom ik de glazenwasser tegen. Het zweet staat hem op het voorhoofd terwijl hij vrolijk bezig is om de vele vierkante kilometers glas schoon te maken. Ik word er helemaal blij van en wens hem een fijne jaarwisseling. Hij lacht en wenst mij hetzelfde.

Note aan onszelf: Groepsfoto maken tijdens feest en opsturen naar Bea. laten zien dat we onze buren goed kennen.

glibber


Gewoon een mooi plaatje om te laten zien hoe mooi het is om te fietsen in de winter.

frosty


En, gaan we vandaag nog boodschappen doen?

dinsdag 29 december 2009

papertree

MOOISTEBOOMVAN2009uitdaging!



Een hele bijzondere boominzending. Van Alpe 'dHuez afdalingskampioene Liedian. Deze fietsster, die bij haar afdaling de remmen niet gebruikte, had geen "echte" boom in huis. Tot grote schrik van de vierjarige Sven, zoon van een vriendin. Hij vond het zoooo zielig, dat hij er eentje voor haar maakte. Met verf. Op papier.
Een boom vanuit een echte kerstgedachte, dat moet toch enige warmte in kloppende hartjes veroorzaken!

MOOISTEBOOMVAN2009uitdaging!

scary!


Boeh............!

brrrrrr



...

boos (UPDATED)


Plots komt hij naar buiten toe, grijpt de camera van Krien beet en roept dat hij het bandje wil hebben. Krien grijpt haar camera nog eens stevig vast terwijl ik alvast 112 intoets. We gaan weer naar binnen. De man wil koste wat het kost het bandje, hij is boos omdat Krien zojuist een shot heeft gemaakt van twee buurtkinderen die met een zak vuurwerk weglopen. "Pappa" loopt niet mee, die wil niet in beeld komen en daar is de man bijzonder verbolgen over. Zo krijgen de mensen verkeerde ideeën dat hij vuurwerk aan jonge kinderen meegeeft en dat wil hij niet.
De "Pappa" in kwestie ben ik vandaag, de echte pappa kan vandaag niet mee en heeft mij gevraagd om even mee te lopen zodat er een volwassene bij is. Krien loopt even mee naar achteren en weet de man uiteindelijk te kalmeren. Hij is na de ramp al eens bedreigd en wil niet verkeerd in beeld komen.
Terwijl hij de beelden achterin de winkel bekijkt met Krien, zie ik waarom hij zich zo druk maakt. Een medewerker geeft snel een pakket met vuurwerk aan een jongen die zo te zien nog geen 16 is. "Hier neem maar snel mee" zegt hij, "het zal wel goed zitten".

Aha!

Update... Krien heeft zojuist de broer van de vuurwerkhandelaar betrapt terwijl die bij de supermarkt aan de andere kant van de grens vuurwerk kocht. Omdat het daar veel goedkoper is en hij geen korting krijgt van zijn broer.

Laugh Out Loud!

maandag 28 december 2009

fiese viets

Mijn prachtige Batavus Professionel AKA "de oude fiets" was hard aan een wasbeurt toe. Tsjonge, wat een viezigheid.



uit de tijd


De toespraak van Bea heb ik niet live meegekregen, er was echt wel wat beters te doen. Het is maar goed ook, ik weet zeker dat ik me had zitten opwinden. Want laten we eerlijk zijn, Bea is uit de tijd. Die snapt helega niet meer wat er leeft in de wereld. Want iemand die zegt “Technische vooruitgang en individualisering hebben de mens onafhankelijker en afstandelijker gemaakt. We zijn geneigd van de ander weg te kijken en onze ogen en oren te sluiten voor de omgeving. Tegenwoordig zijn zelfs buren soms vreemden. Je spreekt elkaar zonder gesprek, je kijkt naar elkaar zonder de ander te zien. Mensen communiceren via snelle korte boodschapjes. De moderne technische mogelijkheden lijken mensen wel dichter bij elkaar te brengen, maar ze blijven op ‘veilige’ afstand, schuilgaand achter hun schermen. Wij kunnen nu spreken zonder te voorschijn te komen, zonder zelf gezien te worden, anoniem. Domweg, grofweg emoties uiten is makkelijk geworden. Op spreken zonder respect wordt niemand meer afgerekend.” die snapt het toch helemaal niet meer?
Natuurlijk wordt het internet gebruikt voor ongefundeerde uitingen. Die meningen en uitingen waren er altijd al, alleen verborgener. Vrijheid en democratie, het recht om te mogen zeggen, schrijven of anderzijds uiten van een mening. Of je het er mee eens bent of niet, zoals Doe Maar ooit al zong "er zit een knop op je tv" zit er ook een knop op je PC.
Maar 'ons' Bea moet niet vergeten dat de "moderne technische mogelijkheden" ook heel positief gebruikt worden. Zonder internet en services als Twitter had de afgelopen week er voor mij heel anders uitgezien. Nu heb ik allemaal nieuwe, leuke, enthousiaste mensen ontmoet, die ik anders niet zou kennen en oude vrienden van vroeger teruggevonden. Het internet is ook een sociale gemeenplaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en dingen kunnen delen.
Het wordt tijd dat Bea zich eens gaat verdiepen in haar landgenoten of misschien beter, gewoon opstapt.

zondag 27 december 2009

#ZoudenZeHetGemerktHebben - BETRAPT


Net als ik, na een mislukte poging bij het verkeerde huis, slechts een paar deuren verder, de hoek om kom lopen, zie ik een iPhone bewegen achter het raam. Shit, gespot!
Ik ben bezig met de #ZoudenZeHetGemerktHebben, een actie om onopgemerkt de oude racefiets voor de deur van enkele plaatsgenoten op de foto te zetten en kom net van huis, na de verkeerde voordeur gehad te hebben. Eazy heb ik wel op het verkeerde been gezet met een valse tweet, maar toch ben ik gezien.
Denk ik, want hij maakt alleen een plaatje van zijn uitzicht, om mij te helpen. Dan ziet hij mij en even later zit ik aan een bak koffie. Een mok moet ik zeggen, zonder oor en met de laatste suiker. Supergrappig natuurlijk, maar wel mislukt. Eazy schiet nog snel een plaat en dan ga ik snel naar huis. ik weet zeker dat het nog wel een keer gaat lukken.



zaterdag 26 december 2009

oog voor detail



Onze eigen boom in details. Barbalala, Playmobil, een zilveren theepot, houten ballen uit het Oostblok, een Gürken uit Oosterburen, een chocodennenappel uit Zuiderburen, noem maar op, het hangt in de Baum. Een poging om dit jaar de

MOOISTEBOOMVAN2009uitdaging!


te winnen...

raamplaat


Het is een bijzonder mooie plaat, Planet Waves van een zekere Robert Zimmerman. Tegenwoordig huist mijn oude stuk vinyl in het mooie Roombeek, waar ik 'm vandaag spotte. De nieuwe eigenaar is er erg content mee, hij is tenslotte al 57 jaar oud.Geestelijk dan, want verder ziet hij er uit als een jonge god met z'n wilde rode manen.

#ZoudenZeHetGemerktHebben


@Edstep heeft niets gemerkt, Buurman Krattenstapelaar waarschijnlijk ook niet!

kerstfiets

Met zulk mooi weer kan het niet anders, op fietse! De 'oude" fiets uit het Kluphuis, bidon warme thee, de ouderwetse wielertrui aan, wat neopreen lichaamsbedekking en we zijn er klaar voor. De Batavus Professional stuurt direct richting Lenin. Op weg daarheen maak ik een paar fotootjes van het mooie stalen Columbusframe met z'n Mavicwielen en de Campagnolo afmontering.

Dan gaat het verder, over het voormalige spoor totdat we in het buitengebied zijn. Her en der ligt nog veel sneeuw, zijn de wegen bijzonder glibberig, is het af en toe flink uitkijken, maar ik kom er heelhuids door.

Gelukkig is de route goed uitgezet, staan overal waarschuwingsborden dat ik in aantocht ben en kan het drukke autoverkeer rekening houden met een wilde winterfietser. Desondanks schrikt het wandelvolk op de Twentse bergen af en toe behoorlijk als ze groepsbreed over de weg wandelen en plots mijn fietsbel horen.

Om een veilige thuiskomst te regelen breng ik op deze kerstdag een kort bezoek aan een van de vele kapelletjes langs de route. Een gevoel van diepe rust komt over me en tegelijkertijd steekt er een stevige tegenwind op.

volle dagen


De kerstvreugde begint dit jaar opnieuw op kerstavond als 12 vrienden aan tafel schuiven in onze woonkamer. Iedereen heeft iets meegenomen voor op tafel, zodat er hier in de Pieperdepiepstraat geen sprake geweest is van kerststress. Eerder kerstgenot, een paar uur in de keuken met op de achtergrond duizenden kerstliedjes en een megabraadpan vol runderstoof met eigengebrouwen Twentsch Schuttingbier. Een flesje of drie in de pan, een glaasje voor de kok, heerlijk.
Ook in andere keukens is hard gewerkt. Uit Torenstad komen drie grote taarten uit de over, in Beschuitstad is hard gewerkt aan de zelfgemaakte tiramisu, uit huize T-Rex komt een enorme pan soep en een zeer welkom krat Oerbock, uit Koekstad komt kerstbier, prosecco en champagne, kortom, overal is aan gedacht.
De maaltijd is supergezellig. terwijl de lampjes van de kerstboom branden, de kaarsen op tafel schitteren, stralen de gezichten aan tafel. Vol goede moed wordt aangevallen op de gerechten, terwijl de wijzers van de klok de tijd wegtikken, wordt de stemming luider aan tafel. Tussendoor en achteraf klinkt het geluid van borden in de afwas, het heen en weer geschuif van stoelen, diepe zuchten van voldoening. Volgend jaar weer!



Eerste kerstdag is traditioneel een samenzijn met onze "derde" familie. Het zijn de familieleden van Ag-Nes, met wie het vanaf de eerste kerstmaal direct klikte. Een bijeenkomst om naar uit tekijken dus. Deze keer op een bijzondere plek waar ik regelmatig langs ben gefietst, maar nog nooit aan het gelegd; Kapitein J's.
Een buffet dus. Drie gangen, oftewel dringen in de rij, kleine bordjes maar niet echt lege bakken. Wel erg zout eten, altijd weer jammer om een stoofpot te kiezen en dan tot de conclusie te komen dat de saus gewoon uit een pakje komt. Het bordje met de oproep om je bestek veilig te stellen staat er niet voor niets, gretig afruimpersoneel verschalkt mijn bordje met bestek voordat ik het überhaupt leeg heb. Een wilde zoektocht naar nieuw eetgerei volgt dan ook.
Het is wel erg gezellig, er is amper tijd om met iedereen te praten en de eerste afspraken voor volgend jaar worden dan ook snel gemaakt. Laat wordt het niet, het buffet begint vroeg en ons staat nog de verpleging van een zieke Oli4Kat te wachten...

donderdag 24 december 2009

geriatrische boom

MOOISTEBOOMVAN2009uitdaging!



Het is niet helemaal een "echte" inzending, maar het is wel een hele opmerkelijke! Een echte op-de-kop-boom! Op de gevoelige plaat gezet door Buur#15 in een verpleeghuis flink ten westen van onze mooie stad. Een rollatorvriendelijke boom in een verpleeghuis. De gedachte is vermoedelijk dat die toch niet merken dat er een boom staat, het dus niet opvalt en ze er zodanig ook geen ballen uitrijden met rollatoren en andere hulpmiddelen, terwijl de kerstgedachte overeind blijft!
En hoe!

telegrof


Omdat we deze week toch allemaal met naam, toenaam en foto in de krant komen, op pagina 7 van de Telegrof, een pagina na de Minister President, advocaatje Pleitmevrij. Over de vrijspraak van de "ontucht-oma" Het heugelijke nieuws komt tot me terwijl ik nog in bed lig, per SMS. "knappe vent ook op de foto" verschijnt er in mijn scherm.
Ik hoef 'm niet te kopen, dit vod van inkt op papier, vanavond aan de kerstdis komt het vanzelf op tafel. Uitstekend, denk ik, maar kan zojuist mijn nieuwsgierigheid niet langer bedwingen als ik langs de kantoorboekhandel fiets. Ik zal en moet lezen wat dit lijfblad van criminelen, witwassers, vastgoedboeren en ander louche volk schrijft.
Kort samengevat? Een dikke veer in de ... van Pleitmevrij en een eervolle vermelding van advocaatje Ooitwasikookjournalist. Mooi, lachen en benieuwd of hij het gaat inlijsten. Of op een t-shirt laat drukken, Pleitmevrij, voor al uw vrijspraken!

ziek


Vanmorgen naar Dokter Jan geweest. Oli4kat is ziekjes. Een infectietje, soort van griep. Meneer eet al een paar dagen niet of haast niet, slaapt alleen maar en de staart gaat ook niet echt in de lucht. Met dank aan Buurvrouw#17, die even met de auto mee gaat, een bezoekje aan de dierenarts gebracht. Een lekkere prik gekregen, meneer heeft koorts. Paar pillen mee zodat hij zich de komende dagen ook beter voelt en uitzieken.
Arm ding.

woensdag 23 december 2009

arty tree

MOOISTEBOOMVAN2009uitdaging!




"Dag Harm Job,

Hier onze inzending voor de Kerstboomwereldtentoonstelling 2009.
Omdat 2009 bij ons wederom in het teken van de kunst stond, hebben we dit jaar voor een passende installatie gekozen.
Een dennengeurblokje in het binnenwerk van deze boom maakt het geheel op treffende wijze af.
Ook de dynamische afbeelding laat zien dat het hier om een kunstboom gaat.
Ook een photo van de Zonderstoepstraat.
Het ziet er best eng uit en het zal me dan ook niets verbazen dat de CIA op enig adres Al Q. strijders verhoord heeft.
Wilt u er rekening mee houden dat de inspecteurs uit het Inrijdenopeigenrisicodistrict mogelijkerwijze ergens op oud en nieuw 2009 om uw vergunningen vragen?
Naar een geldig identiteitsbewijs kan gevraagd worden!
Groet,
Jeroen en Diana"



Dank, dank beste blogcriticus. Uw inzending zal in zijn geheel worden meegewogen in de beslissing tot plaatsing.

Stuur nog snel je boom in voor de....

MOOISTEBOOMVAN2009uitdaging!

warme voeten


Boterhamzakjes om de voeten, dikke sokken, warme mutsen op het hoofd, thermokleding, dubbele jassen. Oudbuuf15, Ste-Fan en Krien gaan naar het voetballen vanavond. De verwachting is dat het laat wordt, net als koud. "Bier drinken" was de tip van Buurvrouw#13, "veel bier..."

klein maar fijn

MOOISTEBOOMVAN2009uitdaging!



"Mag ik vanavond nog een mooiste boom insturen?" tweet collega @JannekeNijland eerder vandaag. Tuurlijk mag dat et voilà, zojuist komt ie binnen via de wondere wereld van het wijde web. "Wie het kleine niet eert" zo heet de boom.
NouJanneke, hier op Harmjobinhetwild eren we alle bomen, groot of klein, ze zijn altijd fijn! Lange tijd stonden hier in deze kerststal alleen maar kerstbomen die in een klein plastic tasje pasten, nog veel kleiner dan de jouwe dus!

MOOISTEBOOMVAN2009uitdaging!

voor niets

"Komt u dinsdag of woensdag maar terug" zegt de mevrouw achter de balie van het Stadskantoor als ik maandag binnen kom lopen. Ik probeer een vergunning voor het oud-en-nieuwfeest te bemachtigen maar de goden zijn de festiviteiten niet gunstig gezind. De loketten zijn dicht krijg ik te horen. Ik ontfutsel de mevrouw mijn papieren die ze ondertussen volplakt met gele briefjes en stempels. Die heb ik nog nodig.
Vanmiddag meld ik me opnieuw aan de balie. hoe of ik er bij kom dat ik zo maar binnen kan komen lopen. "De loketten zijn dicht, dat weet u toch? Nee, vandaag gaat het niet lukken, kunt u morgenochtend? Dan is er vrije inloop. Hoe weet u dat u nu terecht kunt? Van een collega? Nou, nee, dat kan nu echt niet, komt u maar terug. Goedenmiddag!"
Nou ja! Even het ik "Going postal" neigingen, maar weet me te beheersen. Morgenochtend kan ik niet. Dan maar geen vergunning. bekijk het!

beste fotograaf!


Voor de tweede maal deze week in de krant. Een eervolle vermelding voor Harm Job vandaag in de Huis aan Huis. In de 2009 lijst van Huisstof als "beste fotograaf"! Tsjonge wat een eer! Ik zou niet weten waar ik dat aan heb te danken. Of zou het komen omdat er al eens een spannend feuilleton te lezen was in het weekblad?
Gelukkig heeft Soldaataltijdopkop meer vermeldingen. Drie, als ik het zo snel heb gezien. Laat ik hopen dat z'n dochter het blad meeneemt naar de kerstviering in Oosterburen.

kerstruil


Een geslaagde ruil! Wiefke heeft net haar kerstpakket uitgepakt en staat 3 minuten later voor de deur met een paar aantrekkelijke aanbiedingen. Tijd om mijn pakket open te snijden en te kijken wat er aan te bieden is. Geurstokjes en kaarsen, Wiefke begint te glimmen, Krien gaat aan de koffie en ik spot direct een stol en lekkere chocolade. Van ruilen komt geen huilen!



Ook artikelen in je kerstpakket die niet bevallen? Biedt ze aan op de kerstpakkettenruilbeurs!

dinsdag 22 december 2009

lelluk


Zo! Pedro om de hoek heeft me toch een lelluke boom staan! Ohoh!

#Leninmoetblijven


Lenin moet blijven! Vul de poll in op Enschedeaanzee!

kerstgroet van Erdmöbel



Ook dit jaar weer een kerstgroet van Erdmöbel, een van de leukste en grappigste bands uit het kerstige Oosterburen. Vorig jaar hadden ze het prachtige "der letzteDeutsche Schnee", een "Winterklassiker!" aldus de recensenten.

fietstrein


Ga nooit op pad met de trein zonder een reservefiets in je bagage! Die gedachte komt op als mijn trein naar huis plots niet verdergaat vanwege een stroomstoring. Aan het einde van het perron in Industriestad staan we opeens stil. Op het perron breekt lichte paniek uit en posteren de heren van de afdeling "veiligheid onderweg", de knokconducteurs zeg maar, zich eens extra breed op. Er is geen oplossing, de treinen rijden niet verder, Textielstad is afgesloten van de buitenwereld, of er bussen gaan rijden is niet bekend.
Ik kijk eens naar mijn mooie Strida en besluit niet te wachten. Vanmorgen heb ik heel even gedacht dat ik hem misschien vanwege het weer thuis moest laten, maar ben plots heel blij dat ik dat niet heb gedaan. Snel vouw ik hem uit en even later fiets ik de stad uit, op weg naar huis. Koptelefoon op, ik kom er wel. Ga toch niet ins Blaue Hinein staan wachten, come on!
Als snel komen er smsjes en telefoontjes van hulpvaardigen en bezorgden. Pleitmevrij biedt aan om vanuit Twickeldorp met de auto te komen. Ik sla het aanbod af, ik ben al halverwege. Eén hand is inmiddels ijskoud van het telefoongebruik. dan is de stad alweer in zicht en als ik onder het spoor fiets dendert de eerste trein over mijn hoofd. Was ik toch mooi sneller!

ingezonden foute rol!



Hoi, even een foute en door mij gecorrigeerde rolhang. Nota bene in de beste broodjeszaak van ons land. Nou ja, iig van Grachtengordelstad. We gaan er wel is ontbijten/lunchen! Tis btw wel een bijzondere wc. Namelijk achter de toonbank. Reinigingsspul staat er ook in. Het is meestal de bedoeling dat je (er om te beginnen geen troep van maakt) de rommel netjes achterlaat. Misschien is de rolhang door een onwetende bezoeker gecreerd. Laten we ze het voordeel van de twijfel maar geven?

Nou tot gauw (dat rijmt)

Groeten van pleitmevrij

Beste Pleitmevrij, wat fijn dat je zo betrokken bent bij het hangen van de rol. Nog steeds is er veel onbegrip voor de goede rolhang, met alle onhandige en onhygiënische gevolgen van dien. Dank!

tsjoeketsjoek


Er is geen pijl op te trekken, den Hollandschen IJzeren geeft luid en duidelijk het advies om niet te reizen per spoor. Spannend dus als ik vanmorgen op pad moet. Vertrektijden zijn overboord en bij de gratie van koning winter en de directie van den Hollandschen IJzeren mag er af en toe een trein vertrekken.
Via Twitter volg ik de ontwikkelingen op het station. In de eerstvolgende trein zit @astridstweets volop te twitteren. Ik lees dat ik deze niet meer ga halen, 10 minuten heb ik nog om mee te kunnen. Op mijn gemak drink ik mijn koffie op en fiets rustig met de Strida naar het station. Daar blijkt dat er meer problemen zijn. De vertrekkende intercity is kaduuk en een nieuwe, koud maar verse, wordt aangevoerd.
Op het perron kom ik @astridtweets tegen. Samen reizen we al tweetende naar Industriestad, links en rechts wordt deze livetweetmeet vastgelegd op de gevoelige plaat. Grappig. Vooral ook omdat we beiden aankomen op onze bestemming, iets dat niet vanzelfsprekend is in deze winterse tijd.
Straks weer terug met den Hollandschen, ben benieuwd.

maandag 21 december 2009

vage boom

MOOISTEBOOMVAN2009uitdaging!



" Na veel gedoe, foto's op de mobiel die er niet af wilden, digitale foto's die er niet af wilden omdat het snoertje ineens dood bleek te zijn toch nog een vage foto van de boom van vriend-lief. Niet te zien, maar wel compleet met ijsbaan, kampvuur en waterval.
Groetjes oud- (pff kan er nog steeds niet aan wennen en ben toch al weer een complete week 40) buuf 15"

Het is inderdaad best een vage plaat, dat zal ik niet ontkennen. Ik heb de boom IRL (in real life) gezien en ik moet zeggen, hij staat wel! Er-Win is namelijk een kerstverslaafde. Zijn hele tuin in Twickeldorp is een en al kerstverlichting, op grote afstand is het al te zien!

Ook een mooie boom? Stuur een foto in en doe mee1

MOOISTEBOOMVAN2009uitdaging!

vroem bij lenin



Nog een geheime ontmoeting bij Lenin. Om klokslag 1500 uur deze keer een ontmoeting met @LeFly. Opnieuw ook een geheime ruil. @LeFly ken ik niet, maar herken hem aan het feit dat er iemand al filmende aan komt lopen. Inmiddels zit ik er al een paar minuten, stiekem gadegeslagen en vastgelegd door geheimagent @edstep (vanmorgen nog in de krant te bewonderen) vanachter een bushokje.
De ruil is, na het uitspreken van de geheime groet, "de soep is koud", snel gemaakt. En tas met de veilige oplossing om @harmjob achter het stuur te krijgen. Een los racestuur voor de playstation 1. Met zelfs een drietal games! Ik ben blij en in de kou praten we nog even verder. Al snel wordt het idee geboren dat het beeld van Lenin moet blijven. Hoe dat af gaat lopen, daar houden we u van op de hoogte. Voorlopig gaan we eerst scheuren op de PS1. Dank!

boekfoto (updated)

Het plan ontstaat vrijdag, na de spannende ontmoeting bij Lenin, in de kroeg. Om 1200 uur precies zal de krant aanwezig zijn bij de fotoshoot van @maartendors in de plaatselijke bieb. Als we daar nu eens met een aantal Textielstadse tweeters ook zijn komen we ook in de krant. Zo gezegd, zo gedaan, de uitdaging staat en om 1200 uur verzamelen zich meerdere fanatiekelingen bij de fotoshoot.
Benvandekrant en de Meneer Biebdirecteur zijn helemaal verheugd, wat een opkomst! De pen van de krant vliegt over het papier, terwijl de camera's klikken. @maartendors maakt mooie plaatjes en daar maken @edstep en Eazy dankbaar gebruik van. "The whirring of camera's made me smile".
We eindigen met een groepsportret. @edstep, @Kriene, @Astridtweets, @enschedeaanzee en @harmjob poseren voor de camera voordat iedereen zijns en of haars weg gaat. vanmorgen is het een geren van jewelste naar brievenbussen. Mooie score, zes Tweeters!
@maartendors, succes met de foto's, we kunnen niet wachten en hopen op een geslaagde opening, waar we natuurlijk bij zijn.


wasser

70's


In de jaren 70 stond er ook al een boom in de Pieperdepiepstraat...

kacoboom

MOOISTEBOOMVAN2009uitdaging!



De volgende inzending is van de Kaco's. Ook zij hebben gekozen voor een verhalenboom. Ballen en frutsels met een verhaal, een gift, een vondst en zoals ze eerlijk bekennen, niet altijd met succes. De geest van kerst is zo groot in huize Kaco dat zelfs ballen met tegenzin worden opgehangen terwijl de radio de hele dag kerstliedjes speelt!

That's the spirit!

Heb je ook een mooie kerstboom staan en denk jij dat het de allerallermooiste van het jaar is?

Doe dan mee aan de.....

MOOISTEBOOMVAN2009uitdaging!

en win prachtprijzen! (en de eer natuurlijk)

zondag 20 december 2009

sneeuwfietsen



Het winterfietsseizoen is natuurlijk in volle gang en zondagochtend is het moment. Dus ondanks de sneeuw op de fiets om tien uur. Een sportman blijft een sportman.

spirit


The spirit of Christmas, een korte wandeling met SjorsHond langs het Zuidelijke winkelcentrum. Van hangjongere naar hangjongere, schrik aanjagen en vriendelijk groeten.

zaterdag 19 december 2009

blote voeten


Buitentemperatuur min 10,2 graden. Lekker fris.