maandag 31 augustus 2009

rondje



Nooit op pad gaan zonder lampjes in het zadeltasje, je weet nooit waar je uitkomt...

there it goes



De Domstadse Gasoline Brothers hebben speciaal voor wielrenner Koos Moerenhout een kei van een hit opgenomen. Luister het nummer via de clip en download het nummer gratis en voor niets hier!

Vuelta

Mijn tocht naar de Vuelta begint met twee dodelijke ongelukken. De behandeling van de rechtszaken ervan om precies te zijn. Want terwijl de klupgenoten uit Textielstad wegrijden, zit ik nog in de rechtbank. In de perskamer staat mijn racefiets en tijdens de zaak krijg ik routeaanwijzingen. Ik moet aanhaken in Koeverden! Inderhaast zoek ik op hoe ik daar moet komen en sms terug dat het me gaat lukken. En zo rijden we een aantal uren later uiteindelijk gezamelijk het TT circuit op om onze stuurbordjes op te halen.

De volgende ochtend, na een flinke bui, rijden we opnieuw het circuit op, maar nu echt! Een rondje meegenieten van het circuit van de proloog en dan op pad in het Landvanbartje.
Onderweg pikken we Buurman Krattenstapelaar en Soldaataltijdopkop op, zij grepen door een computerstoring net naast een deelnamebewijs, maar maken gebruik van hun recht om op de openbare weg te fietsen.
Tussen de buien door rijden we van het ene prachtige dorpje naar het andere. Langs de kant joelende mensen, kraampjes en versieringen, alles is rood geel.

Onderweg is het weer steeds anders, iets waar ook de profs tijdens de proloog mee geconfronteerd worden. Stevige windvlagen, regenbuien, maar ook een warme zon. Het is dus steeds een kwestie van jasjes aan en weer uit trekken. Een voordeel is dat de Textielstadse fietskoerier met ons meefietst, hij slaapt zelfs met de tas op de rug en draagt ieders regenjas en meer in de tas.
Onderweg vormen we de kopgroep van een steeds groter wordend peloton. Uitgeputte fietsers grijpen hun kans om in onze slipstream mee genomen te worden naar de finish.
In het laatste dopr voor de finish houden we even halt voor een sportdrankje. We juichen onze medefietsers hartelijk toe en bereiden ons voor op het laatste stuk.
Even later is het feest compleet. Zes medailles, de brutalen hebben tenslotte de halve wereld, en een mooie 135 kilometer in de benen. Na afloop een mooi huiskamerconcert en een treinreis naar huis die geen van de aanwezigen snel zal vergeten.
Voor het goede doel heb ik 142,50 euro weten op te halen, geen slecht resultaat.

zondag 30 augustus 2009

ode



Na de Vuelta komt Opa's Kunstgebit een ode brengen aan de fietsers uit Textielstad, "onze helden" zoals ze het zeggen. Binnen vijf minuten is het Vueltafeest, dat de hoofdstad van het Landvanbartje toch al dagen lang op de kop zet, compleet. De feeststemming gaat de rest van de avond ook niet meer weg en de thuisreis is dan ook hilarisch.

donderdag 27 augustus 2009

PR!

Net over de grens wordt ik ingehaald door een brommer. Net buiten het zicht van de Polizei schiet ik in z'n kielzog. Een blik op mijn teller wijst 40 aan. Mooi, das geen probleem en ik haak aan.

Ik zoek oogcontact en steek even vragend mijn duim op. De bestuurder knikt, ik duik diep in de beugel en volg. Een kilometer of zeven, acht kan ik stayeren, waarzinnig. De jonge bestuurder rijdt een constante snelheid en houdt mij goed in de gaten. In Oudstadjedorf slaat hij een woonwijk in, met een zwaai nemen we afscheid. Ik hoop hem nog een keer tegen te komen.

De snelheid zit in de benen en moeiteloos hou ik een hoog tempo aan. Het gemiddelde loopt gestaag omhoog en met de blik op de teller blijf ik doortrappen. Bij de eerste stoplichten in de stad geeft ie een gemiddelde van 33,20 aan, een persoonlijk record! Met een beetje hulp natuurlijk, maar het grootste gedeelte toch zelfstandig.
Heeft het toch een beetje geholpen dat ik mijn Stokbroodkaasenwijnlandse snoepshirtje aanhad. Is ook een mooie klupnaam, Amical Vélo Club Aixois.

De komende twee dagen staan in het teken van de Vuelta. Updates over mijn belevenissen daar zijn te volgen via de Twitter. Hou die dus in de gaten!
En sponsoren kan nog steeds, inmiddels heb ik er twee. Lees onderstaande blog. Dank!

gezocht


Aanstaande zaterdag fiets ik met een aantal stadsgenoten de toerversie van de Vuelta, een tocht van 120 km. Aan deze sportieve prestatie knopen wij een goed doel. We gaan proberen om zoveel mogelijk geld op te halen voor Berlin. Dit jonge meisje raakte onlangs onverwachts haar vader kwijt en er is voor haar een sociaal fonds opgericht zodat zij later kan studeren.
Hoe kun je sponseren? Je kunt een bedrag inleggen per afgelegde kilometer, bijvoorbeeld 10 cent per kilometer, of beter, nog meer. Dus denk er eens over na en laat me weten of je belangstelling hebt!.

Twents Schuttingbier, het brouwen



Inmiddels staat het flink te pruttelen in het Kluphuis, maar voordat het zover was moest er natuurlijk eerst gewerkt worden. Daarom, Twents Schuttingbier, the movie!

woensdag 26 augustus 2009

lange zit


Locatie: Rechtbank Provinciehoofdstad, zaal A

Zaak: Skimmen bankpassen, zes feiten, onder andere in Battum.

Verdachten: Twee Oostblokkistani

Temperatuur: Rond het vriespunt

Situatie: Klant van de Boerenleenbank ziet twee verdachte mannen bij een pinautomaat en belt politie. Verdachten aangehouden, er is met de pinautomaat geknoeid. Uit onderzoek blijkt dat de twee betrokken moeten zijn bij veel meer skimpogingen. Foto's van de verdachten bij pinautomaten duiken overal op.

De zitting: Begint bijna een uur te laat omdat een van de twee verdachten ver weg in de bajes zit en pas later aangevoerd kan worden door DVO (Dienst Vertraging en Oponthoud).
Het te late tijdstip maakt de rechters niet uit. Zonder enige haast wordt feit voor feit tot uitgebreid doorgenomen. Verklaring voor verklaring, foto voor foto en geldopname voor geldopname wordt de twee voorgehouden. Beide verdachten krijgen alle tijd om te verklaren dat ze nergens iets van weten. Ja van een ding, de automaat waar ze op heterdaad bij werden betrapt.
Tenminste, een van de twee bekend. De ander "stond buiten een sigaretje te roken". En het verhaal van de bekenende verdachte is fraai. Hij heeft de apparatuur van een landgenoot gestolen en wilde uitproberen of het werkte voordat hij het spul "voor een leuk bedrag" zou doorverkopen aan een liefhebber.
Jaja, leuk bedacht. De rest van de skimpogingen, het pinnen met gekopieerde passen door heel Europa door, inclusief een hele stapel aan foto's gemaakt door beveiligingscamera's, wordt afgedaan met opmerkingen als "we hadden geen speciaal doel", "ik pinde met de creditcard van een kennis", "fouten in vertaling/dossier" en ga zo maar door. Ondertussen duurt het zo lang dat een collega van de krant al weg is gegaan, de parketpolitie slaapt, ik een advocaat tijdens een schorsing met een stroopwafel moet redden van de hongerklop (alhoewel een van de honger omvallende advocaat natuurlijk wel mooi nieuws is) en zelf waag ik af en toe een vluchtpoging om buiten de zaal een kop koffie naar binnen te gooien.
Ergens rond een uur of twee verwacht ik een eis. Dan smeer ik 'm. Ik weet inmiddels dat de verdediging het gaat hebben over de ondeugdelijkheid van de gebruikte apparatuur en voor een vrijspraak gaat, daar ga ik niet meer op wachten. Er stond twee uur voor de zaak gepland, ik heb nog meer te doen. Het is ook altijd hetzelfde hier in deze rechtbank! Kan deze week wel een pied-de-terre betrekken hier in Provinciehoofdstad, morgen weer...

dinsdag 25 augustus 2009

wachten


We wachten nog even tot de temperatuur wat gezakt is zodat we de gist kunnen toevoegen en dan wordt het wachten. Wachten totdat het bier gebotteld kan worden en dan in de fles kan, om vervolgens opnieuw te wachten. Moeilijk.

stroatkiek


Gespot door Krien op de snelweg bij Industriestad, de Google Streetview camera auto! Binnenkort dus ook onze regio in detailbeeld zichtbaar. Oppassen dus wat je de komende tijd op straat uitspookt! Voordat je het weet sta je zo of zo op het internet.

maandag 24 augustus 2009

gezocht


Ons uitzicht aan de tuinkant wordt aardig verpest inmiddels door de knutselwerkzaamheden van Buurman Ikfluitheelveelmaarikschietnooitopmetklussen. Lelijke metalen afdekplaten, getver. Daarom een verzoek. Heeft iemand ergens nog wat bamboe in de weg staan en wil je wat kwijt? Wij zijn op zoek naar bamboe om ons uitzicht te verfraaien. laat het weten in de comments, Twitter of mail.

fietsacrobaten



Wie doet dit na?

zondag 23 augustus 2009

kiek ens an



En zo staan we opeens ergens buiten de stad in de lucht te turen. Naar sterren. Pleitmevrij is met een wagen vol apparatuur naar Textielstad gereden om ons een fantastische avond te bezorgen.
Sterren kijken. Ik wist niet dat hij beschikte over zulke geavanceerde apparaten, een knots van een kijker die veel lawaai maakt, maar prachtige beelden laat zien. Een aantal uren hebben we wel staan turen. Van eventuele kou niets gemerkt. Enthousiaste verhalen over sterrenbeelden, melkwegen, stelsels, gasringen, met bijbehorende beelden. Mogen we de volgende keer weer mee?

zaterdag 22 augustus 2009

mongolen


Tsjonge wat een mongolen hebben we in ons kleine landje. En ze mogen ook allemaal hun zegje doen. Op het forum van de Telegrof bijvoorbeeld. Over Marike H.. Een paar voorbeelden;

"Er is één verklaring en dat is dat ze hartstikke knettergek is. Gewoon de eierstokken doorknippen zodat ze geen kinderen meer kan krijgen. Wat waren dat voor kerels waar ze het mee deed. Had ze nooit van een condoom of de pil gehoord? Ze is gewoon een moordenares.

"abortussen laten plegen, dan weer twee keer geboren laten worden en vervolgens vermoorden en met een breinaald prutsen. Heeft TBS voor dit soort mensen wel zin? Steralisatie lijkt me sowieso een eerste stap! Dat mens verdient het niet om nog één kind te krijgen. Triest voor al die mensen die zo graag een kind willen maar het lukt niet. En zij krijgt het maar cadeau. Te zot voor woorden."

" Deze babies, die niet eens om het Leven hebben gevraagd en dan meteen zo walgelijk eindigen. Deze vrouw stereliseren en NOOIT meer vrij laten! Eenmaal een moordenaar ALTIJD een moordenaar en dat blijkt!! Erg voor haar ouders! Je zult maar zo'n kind hebben, WALGELIJK!"

"Geen tbs in dit geval, met al die softe zielenknijpers. De zwaarste straf dient hier toegepast te worden: Levenslang en sterarisatie.

"Dus een baby vermoorden wordt zwaarder bestraft,raar want als er een volwassen iemand wordt vermoordt lopen ze binnen vijf jaar weer op straat.GEWAPEND. Goed gedrag telt mee,ze gaan twee keer naar de kerk of moskee in de gevangenis en ze zijn klaar om te gaan. LEVENSLANG is vijftig jaar zitten."

En nog meer van dat. Mooi hoor, vrijheid van meningsuiting.





brewski


Het gerinkel van lege bierflesjes in de (vroege) ochtend. Nee, geen wild feest gehad gisteravond, maar de voorbereidingen voor het brouwen van het Twents Schuttingbier. Bier smaakt goed in een mooi glas, maar het zal toch eerst in de fles moeten. Dus gaat het hele huis op de kop op zoek naar mooie flessen (niet heel erg lastig). Het gaat een combi van ouderwetse flesjes en grappige, afwijkende beugelexemplaren, wier oorsprong zich in het mooie Ooster- en Zuiderburen bevindt.
En wanneer gaan we brouwen? Dinsdagavond gaan de heren brouwmeesters aan de slag. Het duurt dan een week tot 12 dagen totdat er gebotteld kan worden. Vervolgens duurt het nog een tijdje voordat we kunnen proosten met een echt Twents Schuttingbiertje, maar dan heb je wel wat.
En het mooie? Als de de brouwketels leeg zijn, kunnen we direct beginnen met de tweede brewskibrouw. Mooi!

vrijdag 21 augustus 2009

vaag


Na de kindermoordzitting van vandaag moet de kop even opfrissen. Geen bloederige details, maar mooie gedachten over, tsja, alles als het maar niet met dode babies te maken heeft. En dus stao ik even op de fiets voor een rustig rondje.
Rustig, mijmeren, de gedachten laten gaan, even weg zijn. Het lukt. Maar niet met een rustig tochtje, nee, mijn benen die vanmorgen al op springen stonden, willen maar een ding. Gaan! En dus vlieg ik na een paar kilometer al over de weg. Het rondje van 35 kilometer gaat in iets meer dan een uurtje. De kop is leeg, gedurende die tijd ben ik alleen benen die malen en armen die sturen. Heerlijk!
Thuis drink ik met Buur#15 een biertje en voel me daarna heerlijk moe. Geestelijk en lichamelijk. Tijd voor een herstelmaaltijd en de bank.

tosti


Tijdens de lunch staat een van de vriendinnen van Marike H. naast onze tafel. Ze is niet tevreden met de berichtgeving, onvoldoende genuanceerd. Al snel blijkt dat alles dat geschreven is over haar vriendin haar dwars zit. "We" hebben de echte vrienden niet gesproken, alleen kennissen die vage verhalen vertellen en ga zo maar door.
Ik snap het wel. Plots blijkt je vriendin en beste maatje twee babies te hebben vermoord. Een van de ergste misdaden die we kennen, een mens die een ander mens dood maakt. En dan ook nog haar eigen pasgeboren babies. Vervolgens duikt de hele pers er bovenop en ontstaan er verhalen.
De vriendin krijgt het aanbod om haar verhaal in een van onze programma's te doen, maar slaat dat af. Net als dat ze eerder de telefoon erop gooide toen iemand van ons haar belde. Ik snap het allemaal wel, echt. maar de berichtgeving van vandaag klopt wel.
Aan de nuancering komen we vandaag niet toe. De zaak wordt aangehouden omdat de psycholoog op vakantie is. De rechtbank en advocaat willen deze wel horen en we kunnen massaal naar huis.
Ondertussen is mijn eerste lunch met collega's in elf jaar rechtbank wel verpest. En das mooi balen. Want echt heel goed heb ik nu mijn tosti niet geproefd.

donderdag 20 augustus 2009

slank-o-plank


Heel hip en nu in huis, de slank-o-plank!

laat je niet in de steek

".............. laat je niet in de steek", komt spontaan in mij op bij het zien van dit kenteken. Helemaal als op de zijkant van de bus ook nog een wasmachine afgebeeld staat.

Helaas is die wel van een ander merk. Of toch niet?

brand stichting!

Al fietsende op de Strida door Provinciehoofdstad kwam deze speurneus wel een poging tot brandstichting op het spoor. Onverlaten hebben wis en warempel getracht om dit kanon in de hens te jagen. Geen echt sterke poging overigens, met een papieren zakdoekje, maar gezien de locatie wel een heel erg vervelende. Voor het enige en echte driesterrenrestaurant van chefkok Sjonnie B. namelijk! Was onze provinciehoofdstad toch bijna drie sterren minder!



fixie

Ik herken het meteen. Een fixie. De trend van het moment in het land van MilkandHoney. De fixed gear bike, een omgebouwde baanfiets, tot het hipste ding wat er nu is. De eigenaresse uit het westerse Havenstad legt me uit, het is een Bianci baanfiets, zelf omgebouwd, mooi kettinkje erop, hippe lampjes en gepoetste velgjes. Ik mag het geheel wel even op de foto zetten en al keuvelend over fietsen reizen we van Industriestad naar Textielstad. Het brengt me in ieder geval wel op het idee om eens te kijken of we mijn oude Koga Miyata kunnen ombouwen naar een mooi hip dingetje. Geen verkeerd idee lijkt me.


Detail, het achterwiel van een baanfiets, omdraaien voor een andere versnelling.

cheques


Ben benieuwd of je hier echt nog kunt betalen met eurocheques.

always on the run


my mama said
that your life is a gift
and my mama said
there's much weight you will lift

broodje

De oplossing van de kringloopprijsvraag. Het boek "broodje aap" heeft natuurlijk niets te maken met eten. Mooie logica, er staat broodje op, dus het komt op de plank met kookboeken. Op diezelfde manier verschijnen oorlogsromans op de plank geschiedenis en Engelstalige gebruiksaanwijzingen over motoronderhoud, wasmachines en koelkasten op de plank Engels. Altijd een verrassing voor de boekenliefhebber.
Enne, JeroenH had de goede oplossing. Aan het fietstochtje binnenkort zal een echt kringloopboek toegevoegd worden. Mocht het gezelschap hem niet bevallen dan heeft hij altijd iets te lezen.

woensdag 19 augustus 2009

op de fiets of niet?



Het gaat lekker in Textielstad. Op de grote rotondes wordt hard gewerkt om het autoverkeer beter door te laten stromen. De oplossing die de gemeente heeft bedacht daarvoor? Fietspaden bij rotondes omleiden waardoor fietsers niet langer voorrang hebben. Het is natuurlijk wachten tot het eerste ernstige ongeluk.

1983


En dan ligt het in de bus, mijn deelnamebewijs aan de toerversie van de Vuelta. Mooi, prachtig! Ik heb er zin in. gaan we de komende dagen druk in de weer met het regelen van vervoer en meer. Spannend!

dinsdag 18 augustus 2009

pijn doen

De benen jubelen zowat onder mijn lijf vandaan, zo nodig moet ik fietsen. Na het eten spring ik snel op de fiets voor een trainingsrondje van 35 kilometer. Ik scheur stoplichtloos de stad uit en duik het buitengebied in over mijn favoriete hobbelweggetjes. Met 35 race ik over de kasseien en tegen de brug van Twickeldorp op. Onderweg twitter ik nog wat en uiteindelijk kom ik met 31,11 gemiddeld op de teller de stad weer in. Heerlijk, morgen weer.

kringloop


Ontdek de logica van de kringloop en maak kans op een mooi kringloopboek! Klik gerust om een überbeeldvullend formaat te bekijken. Voor de fijne details.
Geef je goede antwoord door in de comments of op twitter.

tien



Co van het Koestadse Kacoduo heeft een tien voor zijn afstudeerscriptie geschiedenis aan de Waalstadse Universiteit! Een TIEN! Nu was hij ook al summa cum laude afgestudeerd en gaat hij ook les geven op de uni, maar een TIEN voor je afstudeerscriptie, wow, dan ben je een wijs man!
Tijd om een waardering voor die wijsheid in de brievenbus achter te laten!
Hulde!
Lof!

aanslag (1)


In de Beschuitstadse rechtbank draait het deze morgen om een Textielstadse man en zijn bestelbus uit 1992. Deze combinatie komt in april door de voorpui van de ex-vrouw van verdachte rijden. Telefonisch aangekondigd "ik kom met de bus door de voorpui". Men zat al te wachten.
De Textielstedeling was "over de rooie" vanwege de nieuwe viend van zijn ex. Voor de rechter verklaart de man dat hij een, voor de deur, geparkeerde scooter wilde "aantikken om ze schrik aan te jagen". Vreemd dat hij dan in volle vaart en zonder te remmen een bocht van 90 graden maakt en de woonkamer komt binnenrijden.
Een heel jaar celstraf waarvan een maand of 3 voorwaardelijk eist officier van justitie Alletandennogindemond. En een contactverbod en on top of it, een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid. Voorwaardelijk omdat de man zich voortbeweegt in een scootmobiel en met een onvoorwaardelijke ontzegging daar ook niet mee mag rijden.
Advocate Teveelmakeupopdekop schuift mij voor de zitting ongevraagd een visitekaartje onder de neus. "Dan komt het goed in de krant". Zoals verwacht maakt ze geen indruk met haar pleidooi en heb ik mijn bericht af als ze uitgepraat is. Of haar naam goed in de krant komt? Ik weet het niet, heb niemand van de krant gezien.

maandag 17 augustus 2009

verboden toegang? (updated)


Ik kom niet meer op mijn blog. Wel op de post pagina's, maar niet meer op de eigenlijke blog. Heel vreemd. Geen idee wat er aan de hand is, maar ik zal eens wat koekjes verwijderen en anders morgen maar een sverder kijken. Voorlopig lijk ik wel te kunnen posten.
Mochten jullie wel kunnen kijken, reageer dan via mijn twitter. Daar kan ik wel bij.

UPDATE

Opgelost, koekjes weg, blog terug. Vaker koek eten dus.
De vakantie is voorbij en we gaan ook weer lekker vaak de straat van de verkeerde kant inrijden. Beetje gassen, mooi. Sta ik aan straat, dan maak ik een foto. Voor de rubriek "Aso van de verkeerde kant". Oh ja, het kenteken laat ik dan ook zichtbaar. Openbaar aan de galg!

binnenkort....

zondag 16 augustus 2009

waterplezier



De hele zomer lopen zoeken naar de waterpistolen maar vandaag pas teruggevonden. Op tijd voor een goed watergevecht, het wordt tenslotte goed warm de komende dagen, maar in ieder geval fijn voor de katten. Bij de eerste pompgeluiden vliegen ze de tuin in. Op weg naar dat verrekte waterstraaltje.
En voor de mensen die nu weer op youtube gaan lopen zeiken dat het zo zielig is voor de beesten om natgspoten te worden, KlaasKat en Oli4Kat vinden het heel erg leuk om met water te spelen! Zo.

schuttingbier



Het wordt een Abdijbiertje, het eerste Twentse Schuttingbiertje. Broeder Bas kwam met een mooi, wat zeg ik, een waanzinnig mooi kado voor de twee buurmannen.

op fietse

Ze heeft nog niet eerder op de reesfiets gezeten, onze "leen"dochter S-anne, maar als ik voorstel dat we een lekker rondje gaan fietsen deze zondagochtend, zegt ze direct "oh cool". En zo gaan we, na enig afstel en schoonmaak uitstel, op pad. Het favoriete rondje doen we. Hups de stad uit, grens over en lekker tussen de weilanden, koeien en overige schone natuur. Op fietse!
Het is echt supergezellig en fietsen kan ze ook! In deze amazone schuilt een echte wielrenner. Ze heeft direct de goede houding op de fiets en spurt er een paar keer flink vandoor. "Even kijken hoe hard het kan" roept ze dan uit en verdwijnt in een stofwolk. Het enige viaduct onderweg vromt geen enkel beletsel, ze vliegt omhoog als is het niets.
Na afloop leggen we nog even aan bij de zondagse klup. Dan gaan we snel door naar huis, om de foto's te bekijken en een welverdiende lunch. Vier broodjes gaan er in voordat ze op de bank duikt met de DS-lite. Mooi.

plaats delict


Harm Job is niet nieuwsgierig van aard, maar als je het PD van een moord afzet met zwart landbouwplastic, gaan we natuurlijk wel een kijkje nemen. Hups de camera over de afzetting. En wat blijkt, het verbergt zonnende politiemensen.

zaterdag 15 augustus 2009

handel


Hier koop ik dus mooi geen auto!

muur

Echt mooi is het niet, het vieze kanariezaad op de stuclaag rond het huis. Het gaat dan ook weg. Maandag komen de "mannetjes" de boel aansmeren. Of we voor die tijd wel even snel kunnen zorgen dat alle viezigheid en losse stukken weg zijn. Geen probleem, alleen met al die gezellige buren die steeds komen kletsen duurt het wel wat langer...

vrijdag 14 augustus 2009

moordplek



Gelukkig heb ik een superalibi, ten tijde van de moord zat ik bij Pleitmevrij in de tuin. Eerst achter een mooi glas en daarna achter een goed gevuld bord. Ik heb dus niets te maken met de moord die hier vanavond werd gepleegd. Alhoewel niets, het is wel weer werk aan de winkel. En zo ben ik altijd betrokken bij criminele activiteiten.

balkje


"Ik krijg toch wel zo'n balkje over de ogen?" vraagt (oud-)collega en columnist Oom Krattenstapelaar als we samen met een bijna lege trein naar de Beschuitstadse rechtbank reizen. Even later zitten we naast elkaar in zaal D. Net als vroeger toen we met z'n tweeën voor de kabelkrant verslag deden van de gebeurtenissen in deze rechtbank. Inmiddels bestaat de kabelkrant al lang niet meer en hebben we beiden andere opdrachtgevers.
Op de gang zie ik vervolgens advocaat Ooitwasikookjournalist zitten. Deze oud-kabelkrantjournalist is zo druk in gesprek met zijn cliënt dat ik hem niet stoor. Even komt in me op om nu een reünie te houden, maar het is nog een beetje te vroeg om op een terrasje aan het bier te gaan. Binnenkort maar eens.


donderdag 13 augustus 2009

grappig


Ik ga maar weer eens op pad naar de Provinciehoofdstadse rechtbank. De zomerstilteperiode is wat voorbij en ik spot een aardige zaak. Bij de beveiliging word ik zowaar vriendelijk ontvangen, mijn Srida mag op een veilige plek en de tas hoeft niet op de kop. Ook de bode is blij mij te zien, maar heeft wel slecht nieuws. De zittingen van eerder lopen verschrikkelijk uit! Tuurlijk, ik had niet anders verwacht.
Een goed uur later is het dan zover. Ondertussen heb ik mijn lunch gehad, de papierbak op de kop gezet en me vooral zitten vervelen. Dan begint de zaak, een dame uit de provincie van de pompeblêdden, heeft een drogist in Koekstad overvallen. Ze wordt kort na de overval in de kraag gevat en staat nu voor de rechter.
Al snel komt de officier van justitie met de vraag om de zaak aan te houden. Iets met een intake bij een kliniek en meer van dat. Ook advocate Ikhebeenlijzigestemenvreemdeschoenen wil aanhouding. De rechtbank gaat, na een lange schorsing, accoord. Zaak gesloten, over twee weken verder.
Daar sta ik dan, met bijna lege handen. Ik schrijf een bericht en moet constateren dat het mij een hele middag heeft gekost voor eigenlijk heel weinig. Fijn maar niet altijd heus.