zaterdag 28 februari 2009

muzikale boodschappen


Op zaterdag boodschappen doen gaat het beste met een muziekje op de oren. Opeens is de drukte niet erg meer, maakt het niet uit dat het stoplicht op rood staat, de rij voor de kassa lang is en dat er zowel een zwerver als een muzikant de ingang van de super blokkeren.
Mijn iPod weet mij steeds weer te verrassen met een van de 10100 nummers die ik altijd bij me heb. Daarom, de laatste twaalf songs uit de playlist van vandaag, in de juiste volgorde. Veel plezier!



Lou Reed - Lady Day (Live at St. Anns Warehouse Berlin, 2006)



The Jam - The Planner's Dream Went Wrong



Interpol - Specialist



Radio Birdman - New Race



Moby - Go!



Au Pairs - America



The Sound - Jeopardy



Abba - Under Attack



Fleet Foxes - Drops in the river



N*E*R*D - Fly Or Die



Pascal Parisot - Je Rest Au Lit

wereldreis


Hetliefstezusje gaat op wereldreis. Vier maanden rondtrekken van land naar land. Gisteravond was er nog een kleine bijeenkomst, de drankvoorraad moest toch op.
Hetliefstezusje en haar Jo!han verdwijnen niet uit het zicht, hun belevenissen zijn te volgen via de website itsme.

vrijdag 27 februari 2009

wait



till the sun shines, Nelly

alsnog


Als ik thuiskom ligt de hele kamer vol veren. Oli4kat heeft alsnog zijn merel te pakken gekregen. Het ligt direct naast het opwindvogeltje, zijn stukje speelgoed. Zucht.

stadscommando


Zojuist zag ik hem weer lopen, de Textielstadse stadscommando. Handen op de rug, pet op, onderzoekende blik in de ogen. Z'n dagelijkse rondje aan het doen over het station. Ik kom hem al jaren tegen en in al die tijd is hij behoorlijk gegroeid. De eerste keer dat ik hem tegenkwam, jaren geleden, was hij een stuk slanker. Minder vreemd ook, al zag ik direct dat er "iets' was met hem. Net als met het tassenvrouwtje, het verwarde peukenzoeketje, de zwerver met de oranje muts en ga zo maar verder.
Vooral houden in het straatbeeld, deze mensen. Brengt een beetje kleur in de stad.

oude man



Het is een oude man die zaak D binnen komt lopen. Krom, met moeite en duidelijk pijn. De slachtoffers op de publieke tribune reageren woedend, "kiek dan wat een aansteller" vang ik op. Het is moeilijk voor te stellen, is deze oude man het monster in een ontuchtzaak die tien jaar geleden heel Textielstad op de kop zette?
De voorzorgsmaatregelen zijn er wel naar. Extra veel politie in de zaal, het publiek wordt gescand, de directe doorgang naar de verdachte is afgesloten met een rij stoelen en de deur gaat op slot. een risicozitting dus. Een bijzondere. Heel bijzonder.
Het gaat om de tbs-verlenging van Hennie K., de spil in de Textielstadse ontuchtzaak. In 2001 veroordeeld tot 8 jaat cel en tbs wegens misbruik van zeven minderjarigen, een zaak die landelijk aandacht heeft. Een zaak die recent opnieuw in de aandacht staat als de Commissie Evaluatie Afgesloten Strafzaken in opdracht van justitie de zaak onderzoekt. De wijze mannen komen tot de conclusie dat Hennie K. wel eens ten onrechte veroordeeld kan zijn. Advocaat Uitgestrekengezicht heeft om een herziening van de zaak gevraagd en de beslissing daarover loopt nog tot op de dag van vandaag.
Voor het OM is de zaak duidelijk. Hennie K. is onherroepelijk veroordeeld en dus moet de tbs verlengd worden. Het hele herzieningsverzoek staat los van de behandeling vandaag. En dus is er een blik deskundigen losgetrokken die moeten getuigen waarom de tbs nog niet over mag zijn. Een risico-inschattingsdeskundige van kliniek 't Ouwe Kotje krijgt het woord. Alles pleit tegen vrijlating, testen en onderzoek wijzen uit dat het risico onaanvaardbaar hoog is.
Dan barst de strijd los. Uitgestrekengezicht gaat met de botte bijl aan de slag en de volgende zes uur (!) ben ik toeschouwer van een wetenschappelijke bokswedstrijd waarin aan beide kanten stevige klappen worden geïncasseerd. Testresultaten, wetenschappelijke verhandelingen, universitaire studies vliegen door de lucht. Ik doe mijn best, maar moet eerlijk bekennen dat het me van tijd tot tijd volledig boven de pet gaat. Bitse opmerkingen over een RT20 test, vlijmende verwijten, het is een waar schouwspel.
De crux van het verhaal kan ik wel volgen. Enerzijds zegt de kliniek dat K. nog niet is uitbehandeld en nog steeds erg gevaarlijk is. De kliniek baseert zich op het vonnis, de bewezen feiten. Onderzoek naar daders van zedenfeiten, en wel specifiek met deze feiten, wijst uit dat de kans op herhaling 80% is. Daarnaast is K. nog steeds een ontkennende dader en zwakbegaafd, in beide gevallen risicoverhogende factoren. Zodra K. op vrije voeten komt zal hij zich zeker vergrijpen aan de eerste de beste is de conclusie van het Ouwe Kotje.
Dan gaat de gehankmolen draaien. Raadsman Uitgestreken gezicht wijst op het rapport van de CEAS, zijn cliënt is helemaal niet gevaarlijk, want hij is onschuldig. De tbs-behandeling is dus onwettig en verlenging is out of the question. Daarnaast, er is überhaupt al geen sprake van een behandeling, omdat K. vanaf het begin behadeling weigert. Hij zit al vier jaar depressief op zijn kamer in de kliniek, meer niet.
Een deskundige, hoogleraar aan de universiteit van Limbabwe, trekt vervolgens van leer. De kliniek baseert zich dan wel op allerlei onderzoeken, maar het belangrijkste onderzoek dat in het advies gebruikt wordt, is van haar eigen hand. Met vuurspuwende ogen maakt ze de rechters duidelijk dat het onderzoek door de kliniek volledig verkeerd geïnterpreteerd is. Er klopt absoluut niets van.
"Er is sprake van enige animositeit tussen de getuige-deskundigen" merkt de voorzittende rechter op voordat hij het woord aan deskundige nummer vier geeft. Nummer vier is een hippe psychiater maar wel een met pit. Hij heeft de rapporten van de andere deskundigen bekeken en komt met een opmerkelijke uitspraak. K. had nooit door een rechtbank veroordeeld mogen worden tot tbs! Niet omdat hij schuldig of onschulig is, maar omdat het Pieter Baan Centrum nooit tot een tbs-advies had mogen komen. Foute onderzoeksmethoden, onrechtmatige conclusies, het advies indertijd deugt voor geen meter.
Los van dat hele verhaal is de kans op herhaling klein, aldus de hippe pschychiater. Een conclusie die door het OM met beide handen wordt aangegrepen om te komen tot het verzoek de tbs met 1 jaar te verlengen. Dan kunnen de rechters opnieuw bekijken hoe het gaat met de behandeling.
Uitgestrekengezicht is ruim een uur aan het woord. Het kost me moeite om hem te volgen, de ene uitspraak na de andere, rapport, bijvoegsel, voetnoot en ga zo maar door, het passeert de revue. Samengevat is de conclusie nu vrijlaten en geen verlenging.
En dan na zes uur is de zitting voorbij. Ik heb inmiddels een knallende koppijn, zo lang achtereen geconcentreerd luisteren naar een zitting gaat niet in de koude kleren zitten. Koude kleren inderdaad, want vanaf een uur of drie zakt de temperatuur in de zaal aanzienlijk. Ondertussen heb ik via onze site de gebeurtenissen rond de voetbalrellen kunnen volgen. Ook zie ik dat mijn foto's, van vlak voor de rellen, op de site staan. De krant, die de afgelopen jaren pagina's vol schreef over K. is in geen velden of wegen te bekennen. Een mooie nieuwsdag dus.

donderdag 26 februari 2009

goal...oh....


Krien kijkt op een bepaald moment maar naar twee voor twaalf, de spanning is niet te dragen. Maar als Hetliefstezusje komt, gaat de zender weer over naar het voetbal. Tijd voor penalty's. De dames trappen van spanning bijna de tv door het huis, inderdaad, in de richting van het stadion.

voetballen




De supporters van de Stokbroodkaasenwijnlandse FC mogen onder politiebegeleiding een uurtje de stad in. Souvenirs kopen voor thuis. Stukje krentenwegge, flesje Kuiernat. Aan de kant staan liefhebbers van de plaatselijke FC te kijken hoe hun tegenstander uitgelaten wordt.

veilig (updated)


Textielstad is wel een hele veilige plek op dit moment. Vanwege de voetbalwedstrijd van de plaatselijke FC is het gehalte aan politie erg hoog. Voor het bureau staan rijen met busjes en de heli is sinds een minuut of 45 in de lucht. Collega Jaap, die nooit op deze blog gezien wil worden, maakt op dit moment een reportage van de voorbereidingen op de wedstrijd. Sorry, mijn schuld.

broembroem



(aan de andere kant van de schutting)

Mr. T-Rex ook kan ook weer blij zijn.

kamperen


De meteorologische lente is bijna aangebroken. Dat weet ik. Handschoenen probeer ik nog zo min mogelijk te dragen en ik heb zelfs de minder warme jas van stal gehaald. Maar om nu al te gaan kamperen? Dat gaat mij zelfs nog een beetje te ver.

nieuwsgierig

Altijd hetzelfde. Even iets doen achter in het Kluphuis annex garage en twee seconden later zitten er twee katten te kijken voor de deur. Stel je voor dat ze iets missen!




woensdag 25 februari 2009

echt?


Oh, echt waar?

wanted!


Binnenkort begint ook het fietsseizoen van d'Oale Fietse weer. Voor het Kluphuis ben ik op zoek naar "oude" fietsshirts. Heb je nog wat liggen en wil je er van af? Alle shirts zijn welkom, oud, nieuw, kapot, mooi, lelijk, beroemd of onbekend. Stuur me even een berichtje en ik kom het wel even halen.

ken je deze nog, nog, nog?


Krrgt, piep, kgtt, tuuttuuttuut... Shit, weer de verbinding weg!

...


crash


Ik was toch al niet van plan om ooit met deze maatschappij te vliegen, maar nu ben ik er zeker van. Alle verwikkelingen rondom de crash zijn natuurlijk te volgen via de landelijke nieuwsstromen, analoog en digitaal. Ik wilde alleen onderstaande reactie op de site van de NOS niet onthouden. Lees en huiver...


In wat voor maatschappij leven we? Als je ziet, dat er een ongeluk gebeurd is het toch normaal, Dat je gaad helpen? Zolang er geen Hulpverleners zijn ! Zodra je niks meer kan doen en, er komen genoeg proffesionelle Hulpverleners dan, kan je stoppen maar, je gaad toch heen en, gaad helpen waar je kan helpen?! Ramp Toerisme is een ramp bij een ramp en, een Sensatie Journalist zit ook niemand op te wachten maar, Mensen die moeten toch weten wat te doen bij een ramp ?! In vind ook, dat het verplicht gesteld moet worden dat, men allemaal een EHBO diploma moet hallen en, al licht er een Vliegtuig in een Akker ja,....puur natuur en, je hebt kans op vieze voetjes nou en,...........?! Zijn vieze voeten erger dan, een Mensen leven?! Ook al heb je een Kantoor baan. En, heb je een schoon beroep wat erg, als je dan voor een Mensen leven te kunnen reddeen vies wordt ! Je gaad helpen ik vind dit gewoon en, kijkt niet als je nu wel of, niet vieze voeten en handen kan krijgen er is water in Nederland om je handen weer schoon te maken,............! En, anders kan je ook nog onder een douche stappen ! Jammer, dat er Mensen zijn die bang zijn om vies te worden,............!!!!!!!!

Oh Nee!





Als hij door het kattenluik binnenkomt kan ik het al horen. Brombrombrommmmm. En ja hoor, Oli4kat met in zijn bek een mannetjemerel. De lente is net aangebroken en hij heeft de eerste vangst van het jaar al gedaan.
De merel ziet er goed uit, nergens zie ik iets van bloed en ik ga in de achtervolging. Oli4kat vliegt de schutting over, de tuin van Mr. T-Rex in. Voordat ik erachteraan kan vliegen ziet de merel zijn kans schoon. Heel stevig heeft Oli4kat hem niet vast, want hij fladdert eens goed met zijn vleugels en is weg. In zijn kielzog een totaal verbaasde kat.
Tevergeefs.

als de dag van gisteren


Het ziet er naar uit de de mevrouw op de gang van de Beschuitstadse rechtbank toch gelijk heeft gekregen. Haar conclusie dat "het dus morgen in de krant staat" klopt. De krant was gisteren niet bij de zaak van de stalkster maar heeft vandaag wel een heel stuk op pagina twee. Zoals het de laatste tijd wel vaker gebeurd.
Ik vermoed zelf dat de alarmbellen op de redactie beginnen te rinkelen zodra mijn bericht op radio, internet of teletekst verschijnt. Shit gemist! Dan moet er snel nog een rondje nabelwerk verricht worden. Advocaat Metmijnkopoptv is de voornaamste leverancier van informatie lees ik. Had niet anders verwacht.
Ik blijf er bij, voor rechtbankverslaggeving moet je een goede neus hebben. De krant is iets te vaak verkouden.

dinsdag 24 februari 2009

moeder overste


Torenstadma is tegenwoordig aan de iPod. Flippie heet ie, een eerste generatie 1 gig iPod Nano. Flesje Moeder Overste erbij en het wordt een hele leuke avond!

muntjes


We doen even samen een boodschapje, Krien en ik. Voor de supermarkt is het weer gebruikelijk hordelopen. De ene dag een fiedelspeler, de andere een deuntjesblazer of een bedelkrantenman. Als we klaar zijn kan Krien het niet over haar hart verkrijgen en loopt terug en gooit wat in de collectebus. Ach, weer iemand blij...

toren



Mocht ik de komende tijd wat licht beginnen te geven in het donker, hier de reden. Een bezoekje aan de Zuiderbuurse kerncentrale van Muurdorp. Indrukwekkend hoor, al dat koelwatergeraas. Van achter het gaas.

conversatie


Tijdens een schorsing van een van de zaken waar ik vandaag bij ben, komen de ouders van de verdachte op me af. "Bent u een reporter?" vragen ze me. Ik antwoord geheel naar waarheid dat ze het bij het goede eind hebben. "Dus alles komt in de krant?" vraagt de moeder. Ik geef aan dat ik werk voor de regionale radio en tv. "Dus alles komt morgen in de krant!" concludeert ze.

moord en doodslag


Een drukke dag in rechtbankland vandaag. Twee belangrijke vonnissen, een moordzaak en een schietpartij in het Textielstadse uitgaansleven. Ook op de agenda een stalkingzaak met als bijzonder ingrediënt beraamde moordplannen. Verder nog wat pogingen doodslag, inrijden op een fietser en een gelijksoortig verwijt, maar dan op een scooter. Ik ga me niet vervelen vandaag.

maandag 23 februari 2009

lichtvlek


De hemel is oranje. Een hele grote lichtvlek. In het plaatselijke voetbalstadion moet het gras groeien en staan en dag en nacht batterijen met speciale lampen te branden. Over verspilling gesproken.

hmmm


De lente zit in de lucht, maar voor enkele van onze vissen is het te laat. Altijd weer een beetje triest om met een netje dooie vissen te hengelen. Nu maar hopen dat de rest het wel blijft doen.

ja!


17.53 uur, het is nog niet donker buiten! De lente komt!

bokashi?


Het was er erg druk, alleen of men allemaal voor de Bokashi kwam?

in beeld


Afgelopen twee zondagen heerlijk door het beeld gefietst bij de regiosoap Jonge Leu en Oale Groond. Gemist? begrijpelijk, het ging ook in een flits.

bijzonder


Wetboek van Strafvordering Artikel 16 - Indien de verdachte aan een zodanige gebrekkige ontwikkeling of ziekelijke stoornis van zijn geestvermogens lijdt, dat hij niet in staat is de strekking van tegen hem ingestelde vervolging te begrijpen, schorst de rechter de vervolging, in welke stand zij zich ook bevindt. - Zoodra van herstel van den verdachte is gebleken, wordt de schorsing opgeheven.

Een bijzondere zaak vanmorgen voor de rechtbank in Beschuitstad. Twee jongens uit de regio worden verdacht van een mishandeling van iemand in een hotel in een buitenlandse badplaats. Vervolging voor een feit aan de andere kant van een grens? Ik voel het aan mijn water dat hier iets gaat gebeuren en besluit op pad te gaan.
Ik heb niet mis gegokt blijkt direct als de zaak begint. Er zijn veel complicaties. Een van de verdachten is vorig jaar met zijn auto verongelukt en ligt sinds een paar maanden in het Koos Albertsverpleegcentrum alhier. Hij heeft zo'n zware hersenbeschadiging dat hij niets meer weet van de laatste zes jaar. Daarnaast werkt zijn korte termijn geheugen niet meer aldus zijn moeder die naar de zitting is gekomen.
Ze heeft plaats genomen in het verdachtenbankje omdat ze haar zoon vertegenwoordigd. Vol berusting wacht ze af wat er komen gaat, ze heeft duidelijk andere zorgen. Rechter Ikhebeengroterekenmachine opent de discussie met de opmerking dat hij denkt aan een bijzondere juridische maatregel, die van artikel 16.
Officier van justitie Euheuh wil de zaak afdoen, de zaak afstrepen van de lijst openstaande zaken. kan meteen de melding door naar justitie in het buitenland, klaar. Politierechter Ikhebeengroterekenmachine werpt Euheuh voor de voeten dat de zaak afdoen onwettig is en blijft bij zijn oorspronkelijke plan. Hij is er duidelijk trots op, zo vaak komt het niet voor. Hij werpt nog eens een blik mijn kant op (de krant is nergens te bekennen) en legt uit waarom hij de vervolging gaat schorsen.
Dan is de volgende verdachte aan de beurt. Ook aan zijn zaak kleven de nodige bezwaren. De man is na het incident in het hotel door de buitenlandse politie gehoord en heeft volgens het dossier een bekenende verklaring afgelegd. Aldus de vertaling van de oorspronkelijke stukken. De man zegt dat hij nooit heeft bekend, hij was er niet eens bij toen het gebeurde en heeft zelf de politie ingeschakeld toen hij hoorde van het gedrag van zijn medeverdachte. Op het bureau werd hij plots als verdachte gehoord zonder tolk en zonder raadsman, een duidelijke schending van zijn rechten.
Officier Euheuh komt tot een snelle conclusie. Wat hem betreft is er alle bewijs dat de vriend zonder geheugen de mishandeling heeft gepleegd en de man niet. Dat verklaren ook de slachtoffers als ze later door een rechter in Martinitorenstad gehoord worden. Vrijspraak dus. dan is de raadsman aan het woord. Hij heeft een knots van een pleidooi voor zich, een lading getuigenverzoeken, maar wordt onderbroken door de rechter. "Meneer de raadsman ik kan u wel aangeven waar mijn gedachten naar uitgaan, als u mij begrijpt". De advocaat snapt het direct en houdt het enakortste pleidooi dat ik ooit hoorde. "Ik verzoek u om mijn cliënt vrij te spreken".
Op de gang vliegt de moeder van de verongelukte verdachte de vrijgesprokene om de nek. Beiden zijn opgelucht.

Ik tik snel een bericht en sta even later in de kou buiten om het te verzenden. Beschuitstad heeft nog steeds een UMTS-gat. Brr.

miezertocht



Een vrolijk verslag van een zondagse fietstocht in de regen...

zondag 22 februari 2009

kijk en vergelijk


zand tussen de tanden


Heel optimistisch was ik wel vanmorgen vroeg. Met de tweet dat het droog zou zijn. Op de buienradar is niets te zien, in de plassen buiten ook niet, logisch dat ik het helemaal zag zitten.
maar goed, droog is het niet, het miezert. Vieze, natte, fijne miezer.
Ik ben niet de enige die de vergissing maakt, vijf andere fietsers maken de zelfde en belanden drijfnat in het Kluphuis voor een kop koffie met een gratis (bij de boodschappen) Berliner bol. En ook al wordt er nog een kop of wat extra ingeschonken, het moment van de beslissing is niet uit te stellen.
Even later zitten we op de fiets. Niet iedereen met evenveel zin en daarom is het niet verwonderlijk dat de Krattenstapelaar na een paar kilometer afhaakt, zijn verkoudheid speelt teveel parten. Ook Vakbondshenk heeft het moeilijk, niet met de regen, maar met verzuring van de benen en hij besluit zijn eigen route te rijden.
We blijven met z'n vieren over, de snelste fietsers van de klup en ik. Het wordt hard fietsen. Tegen de wind in gaat het tegen de dertig, met de wind in de rug rond de vijfendertig. In de vieze miezer, dit is echt fietsen, het zand tussen de tanden. Ik kan merken dat ik de laatste weken niet zo heel vaak op het stalen ros heb gezeten, het kost me af en toe moeite om in het wiel te blijven hangen. Het komt natuurlijk ook omdat ik steeds probeer te filmen en af en toe stevig moet aanzetten.
Al met al is het heerlijk en kan ik niet wachten op wat beter weer. Boven de nul graden heeft je lichaam toch meer energie te geven om te fietsen. En eigenlijk is een beetje miezer ook niet echt erg. Ik verheug me op de komende lente, lekker veel fietsen!

driewieler



De postbodes van het Zuiderbuurse Havenstad rijden er binnenkort op, maar eerst maakt Harm Job een rondje op dit proefmodel. Spannend, evenwicht bewaren is met drie wielen plots een stuk ingewikkelder, maar bij een goede snelheid is het fantastisch. Niet alleen als fiets, want in een voetgangersgebied is deze driewieler in één beweging om te toveren tot een handzame handkar.
Te zien in de Torenstadse fietsenwinkel van Nicovriend, dé plek voor al uw bijzondere fietsplezier!

bloemstuur


In de serie versierde fietssturen een hele stemmige. Past alleen wel beter bij de herfst dan bij het reeds volop ontluikende voorjaar.

burger-meester?


Wat doet de Textielstadse burgemeester Gordeldier, hier met de spycam gespot, in Torenstad? Wordt hij binnenkort de nieuwe burgervader van deze prachtige stad?

zaterdag 21 februari 2009

op de valreep


klaarwakker



Vanmorgen vroeg, de skimzaak, live op de radio.

baustelle



Ze hebben gelijk, de weg is inderdaad afgesloten. Merk ik als ik halverwege door de blubber voor een grote, onoverbrugbare, geul sta. Even lekker een rondje zit er al niet meer in, mijn ritme is verstoord. Niet alleen door de Baustelle, ook de batterij van de teller is leeg zodat ik niet weet en of het wel goed gaat.
Maar goed, ik ben wel blij weer even op de fiets te zitten, dat is te weinig gebeurd de afgelopen weken. Minder op de bank en meer op de fiets dus.

vrijdag 20 februari 2009

heppie


De Baas is een gelukkig man. Deze week heeft hij zijn nieuwe gehoorapparaten gekregen en hij hoort plots de vogeltjes weer fluiten, de vissen guppen en nog veel meer moois. Maar dat is niet het enige, hij krijgt ook een invalidenparkeerkaart. Vanaf binnenkort geen ellenlange afstanden met pijn lopen van de parkeerplaats naar de plek van bestemming. De röntgenfoto van zijn been leverde zelfs nog een compliment op van de keuringsarts, een knap staaltje werk! Maar er is meer geluk. Op de vergadering van de bond heeft hij ook nog een levensmiddelenpakket gewonnen, "zo groot, dat mosten wie met twee man dragen!".
Dan roept hij opeens uit, "zeg Harm Job, heb ie al een pilsjen gehad vandaag? Ik schenk der enen in, doe de dame de groeten, tjuus!" De verbinding wordt verbroken. Hij gaat de computer opstarten en een pilsje inschenken.
En ik tik snel het verhaal van zijn geluk. Mooie dingen zijn er toch op de wereld.

wie-o-wie


...koopt er anno tweeduizendnegen nog een vooroorlogse Schreibmachine?

when springtime comes again



Een korte roadmovie over het begin van de lente.

vroeg op


Collega Nugaikjewatflikken belt. Of ik morgen in de uitzending wat wil vertellen over de skimzaak van vandaag. Tuurlijk, geen probleem, dat wil ik wel. Dan komt de aap uit de mouw, het is rond een uur of 7 morgenochtend.
En bedankt!

van slag


Ik geloof dat mijn Twitterfeed een beetje van slag is.

krak!


Als Zoontjeliefvan#13 bij het uitpakken van de boodschappen een krat bier kapot laat vallen op straat, onderneemt Buuf#13 de enige juiste actie. Ze pakt haar camera en legt het tafereel vast. Tot grote vreugde van haar grote schat.

Maar niet heus.

tot zo (updated)


Zoekende stapt hij uit, grote koffer bij zich. Die moet niet hier zijn denk ik. Dan loopt hij wat wezenloos rond, ziet het vertekbord en raakt plots in paniek. Wild gaan zijn ogen heen en weer en hij rent naar me toe. "Excuse me, for Textielstad, do I drop of in Industriestad?". Ik zeg hem dat overstappen op dat station inderdaad een keuzemogelijkheid is, maar voordat ik hem kan vertellen dat hij 3 minuten later rechtstreeks naar Textielstad kan, zit hij al weer in de trein.
Die zie ik zo wel weer dus. Ik heb de drie minuten wel gewacht en kan nu rechtstreeks naar huis. Luisteren is een kunst. Net als effectief treinreizen.

UPDATE

Ik heb de beste man niet meer terug gezien in Industriestad en ook niet in Textielstad. Ben bang dat hij op dit moment in de internationale trein door de Oosterbuurse laaglanden dendert, op weg naar de hoofdstad. Dat wordt dan geen "drop of" maar een dropping.

donderdag 19 februari 2009

stuur


stuur
Originally uploaded by harmjobfanklup

Een nieuwe fotoserie op harmjobinhetwild. Versierde fietssturen, altijd goed voor een glimlach op een regenachtige dag.

slaapbuur


"Wat denk je zelf?'' aldus Korienvan#15 op mijn vraag of Buur#15 nog niet thuis is. "Kijk maar eens op de bank en zie wie daar ligt. Buikje rond en nu een lekker dutje. Maak maar een foto voor je blog".