zondag 31 december 2006

oudejaarstoep


Ik heb leren toepen. Tenminste, dat vermoed ik. Gisteravond, de laatste zaterdagavond van het jaar, bij de Krattenstapelaars thuis. Ze waren maar net terug van de "wintersport" (slechts hier en daar een centimeter sneeuw) en sms-ten "biertje?".
Krien en ik hadden net besloten dat we niet gingen koken, wel zouden zien wat er ging gebeuren en waar we ons eten vandaan zouden halen. Er was dus weinig aarzeling en even later zaten we aan tafel twee huizen verderop. Daar was ovenpatat (wordt je helemaal niet dik van) en kip-teevee-sticks van die hele fijne groothandelsupermarkt aan de andere kant van "den Poal".
Even later zitten we te kaarten. Eén potje "open" en dan voor het eggie. Veel snap ik er nog niet van. Er blijft iets hangen van "ik toep er overheen" en "laatste slag" en daar blijft het bij. Ik ben dan ook verbaasd als de uiteindelijke strijd tussen Krien en mij gaat. Met een briljante (?) zet lapt Krien me erbij en wint...
Dan begint de Krattenstapelaar te gapen en deelt mee dat hij gaat slapen. Het komt onverwacht, maar dan bedenk ik me dat het inderdaad beter is om de krachten te bewaren voor de grote oudejaarsuitsmijter vandaag. Het kan wel eens laat worden. Maar eerst gaan we zo op straat disco-oliebollen-bakken&drinken. Zal de Glühwein vast opzetten...
.

zaterdag 30 december 2006

oliebol


En toen was het de laatste zaterdag van het jaar. Nog snel even de laatste boodschappen doen voor het grote nieuwjaarsfeest achter in het kluphuis (u aangeboden door Krien en HJ...) en een mooi boek voor straks onderuit op de bank. Ten slotte kun je beter teveel in in huis hebben dan, precies.
Op tafel liggen de landkaarten voor de zomervakantie 2007 al klaar, opnieuw fietsen, maar dan iets langer, verder en niet onbelangrijk, langs de zee. Buurvrouw Akkerbouwer maakt het feest compleet met verse oliebollen, zo uit het vet in de mond. Hmm.

Kan bijna niet wachten tot volgend jaar...

vrijdag 29 december 2006

laatste kluptocht 2006

We namen de "zonneweg". Niet omdat ik bijgelovig ben, maar een ritje over de eerste weg links na de grens brengt wel bijna altijd mooi weer en zonneschijn. Zo ook deze keer. Binnen een paar kilometer konden we al "immer wieder geht die Sonne auf" zingen. De voorzitter en ik. Medebestuurslid Krattenstapelaar zit ergens in een sneeuwloos skigebied te wachten tot er wat naar beneden komt.
Het werd dus officieel de laatste kluptocht van het jaar. Een rondje Zonneweg-Graasdorf-buurtvanAhuis-Haarmolen-suicidale teckel-kluphuis. Vierenveertig gereden kilometers in ongeveer één uur en vijftig minuten. Bijzonder was toch wel de grote tegenwind in een windstil landschap. "Hoge luchtdruk" aldus binnenfietskluplid Krien. Wel iets om rekening mee te houden, want het was alsof je constant vals plat fietst. Gemeen dus.
Maar wat uiteindelijk overblijft is een tevreden gevoel van toch weer een aantal kilometers in de benen en een geslaagde fietstocht. De vaste traditie van een goed glas bewaren we voor de komende jaarwisseling. Voor als we de afsluitende jaarvergadering met jaarverslag doen.

donderdag 28 december 2006

schoon!

Bijna twee uur was ik er mee bezig. Met het poetsen van mijn reesfiets. Na de laatste kluptocht (73 kilometers!) was ie nogal smerig. De laatste kilometers sleepte ik zeker een halve kilo aan zand en andere troep met me mee. En da's niet goed. Zeker niet voor het aandrijfsysteem. Dat maakte na al die kilometers ook al verdacht knarsende geluiden. Tijd voor een goede poetsbeurt dus.
Want de fiets van een echt kluplid moet natuurlijk altijd paraat staan. In deze tijd van het jaar weet je nooit wanneer de kans op een mooie tocht zich voordoet. Ik ben er nu helemaal klaar voor. Een versgepoetste fiets met volgepompte bandjes, winterfietshandschoenen, een bandana voor onder de helm, een warm kolletje, lange fietsbroek, extra dik reesfietshemd en ga zo maar door.
Dus zie je straks in de extreme kou een eenzame reesfietser langkomen, grote kans dat ik het ben. Hoop ik.

woensdag 27 december 2006

geslaagde ruil!



De eerste ruil van de Kerstpakkettenruilbeurs is een succes! Buur#16 ontving voor zijn twee bijzondere biertjes een orgineel bloembollenmetgrondstekerpakket. Twee blije mensen!
Wil jij ook af van die dingen in je kerstpakket waar je niets mee hebt? Doe mee en geef je artikel op voor de Harmjobinhetwildkerstpakkettenruilbeurs! (kopierecht)
Het werkt!

kerst 2006



Een korte impressie van een gezellig kerst 2006. Eerste kerstdag etentje met onze "derde" familie, ieder jaar weer supergezellig en leuk met als gevolg dat de tijd omvliegt. Ten slotte de tweede kerstdag bij paps en mams thuis waar culinaire hoogstandjes helemaal in waren dit jaar. Als mijn moeder zo blijft koken eet ik vaker mee, zeker weten.
En dan de "derde" kerstdag? Beetje bijkomen, boodschappen doen voor het grote nieuwjaarsfeest, stofzuigen, opruimen, schoonmaken en voor Krien, werken... Eigenlijk een beetje katerige dag dus. Ach, volgend jaar is het weer kerst. Nog maar een dag of 364...

dinsdag 26 december 2006

winnaars


Ze waren er erg blij mee in NaastTorenstaddorp. Buuv stond zelfs buiten al te wachten op haar prijs! Hoop wel dat ze het eerlijk zal delen... Van harte hoor en een fijne derde kerstdag!
Feliz navidad!

maandag 25 december 2006

volle buik

Oooh, ik heb zo'n volle buik....

zondag 24 december 2006

WINNAARS!!!



En dit zijn ze dan, de winnaars van de HarmjobinhetwildKerst2007Uitdaging (kopierecht) . Klik op het filmpje en zie hoe orgineel zij waren met hun kerstwens! Zie ook dat ze het volledig verdienen!!!
Het pakket komt zo snel mogelijk naar ze toe zodat ze er met volle teugen van kunnen genieten.

En iedereen namens Harm Job en de HarmJobFanklup een heel erg vrolijk en goed kerstfeest toegewenst!

kerstavond



En dan is het kerstavond. De avond voordat we feestelijk gaan vieren dat we ook dit jaar weer kerst kunnen vieren! Gezellig rond de boom, glühweintje, kerstbiertje, wijntje, glaasje fris of een stevige eierpunch in de handen en dan de kadootjes uitpakken.
Hier in huis liggen er al een paar dagen kadootjes onder de boom en die worden met dezelfde vaart ook weer uitgepakt. Krien kan er niet zo goed tegen, onuitgepakte kadootjes onder een boom. Van mij mag ze. Toch ligt er al 24 uur een prachtig mooi verpakt kadootje. Voor vanavond...

Wat er niet onder ligt, maar wel in de buurt van staat, is het kado voor de winnaars van de HarmjobinhetwildKerst2007Uitdaging!!! (kopierecht) In de loop van deze, best koude, kerstavond zal er hier bekend gemaakt worden wie de winnaars zijn van deze jaarlijkse uitdaging! De inzendingen waren overweldigend, de keuze was echt heel erg moeilijk maar terecht. Dus schroom niet en keer later op de avond nog eens terug. Want wie weet ben jij wel de winnaar!!!!

zaterdag 23 december 2006

boompje




Kijk, dit is dan nog eens een boom. Daar steekt ons straatboompje natuurlijk bijzonder schraal tegen af. Ondanks alle moeite en fleurigheid die we daarin gestopt hebben, ben ik er eerlijk in, onze trots, de zelfgekapte straatboom, is niet zo mooi. Niet dat ik daar mee zit, geniet er elke keer weer van als de lichtjes 's avonds gaan branden.
Ik hoop ook dat ik iedereen blij kan maken met de muziekale verrassing die onder de boom ligt. Want het is wel een hele bijzondere deze keer!
(en vergeet je niet om je orginele kerstwens voor de Harmjobkerstwens2007uitdaging in te zenden? )

vrijdag 22 december 2006

kerstpakketruilbeursaanbieding!


Met de 2e extra kerstpakketten die ik donderdag nog aan mijn collectie heb kunnen toevoegen, heb ik volgende artikelen in de aanbieding:
1 * Mort Subite Kreikenbier (BAH)
1 * Orval trappistenbier (BAH)
1 * Alcoholfreier Weisswein (BAH)
2 * Baby Gouda kaasjes
1 * ChocoladePinda's
Te bewonderen in mijn etalage aan de voorkant van het huis..
Aldus Buur#16....
Grijp uw kans en sla toe! Bied en ruil!!!!
(klik op foto voor beter en groter overzicht...)

sfeerportret



Een korte impressie van het Kluphuis (kopierecht) in kerstsfeer, net voordat de eerste bezoekers met kerstmuts op zich melden...

donderdag 21 december 2006

sfeer sfeer sfeer!

Zo langzamerhand zit de sfeer er aardig in. Onze favoriete zoekmachine is ook in feeststemming met een toepasselijke "droedel". De geuren van warme chocolade en klanken van een harmonium stijgen op en maken me blij!

met mooie muziek!!! (klik hier en laat je verwennen!)

Ook op Harmjobinhetwild heerst de kerstsfeer. Niet alleen loopt de HarmJobinhetwildKerst2006Uitdaging! (kopierecht) tegen zijn of haar einde en wordt het met zegge en schrijven één inzending een hele spannende strijd. Want wie o wie gaat dit prachtige Harmjobinhetwildkerstkadoosetdoosverpakkingspakket winnen! De inhoud is de moeite waard!!! (drie uitroeptekens) Klim dus snel in de crea-bea-uitrusting en brouw een orginele kerstwens voor Harm Job!

Wie weet ben jij dan de man, vrouw, kind of huisdier die de Kerstdagen superfeestelijk in gaat!!!

Of biedt je overtollige kerstpakket(onderdeel) aan ter ruil op de Kerstpakkettenruilbeurs (kopierecht). Ruil met andere bezoekers en maak een ander blij met jouw prut! Op dit moment zijn er twee flesjes bier, een ijskrabber (Koziol design), een bollensteker (inclusief bollen) en een klein rond geel kaasje in de aanbieding! Hebben? Ruilen? Reageer snel en de HarmJobinhetwildKerstpakkettenruilbeurs zordt dat het goed komt!

Zelf stel ik voor om de bollensteker te ruilen voor twee flesjes bier, maar wie weet heb jij een beter bod!

Doe het! Reageer!

woensdag 20 december 2006

kerstkoker

De verwachting was hoog gespannen. Na een hoop negatieve geluiden was het dan toch HET moment gekomen om het jaarlijkse decemberkadootje van de baas in ontvangst te nemen. De geschiedenis van dat kadootje is mij nog niet helemaal duidelijk (dát zoeken we op!) maar zonder geen tevreden werknemers.


Dit jaar was ik wel echt blij dat ik het ding niet achter op de fiets of met het openbaar vervoer hoefde mee te slepen. Het pakket bleek te bestaan uit een zwarte kartonnen koker van plusminus anderhalve meter lang. Afgetopt met een feestelijk blauw kerstmutsje.

En wat zit er dan in vraag je je af. Nou, dit jaar geen etenswaren of drank. Een niet traditioneel geval dus. Nee, het thema is de vier jaargetijden. Het eerste jaargetijde, de lente, Krien hier zien. In haar linkerhand heeft zij een pakket met bloembollen en rechts heeft zij een apparaat vast waarmee je die bollen handenschoon mee kan planten.

Na de lente komt de zomer. Onze baas verwacht dat wij dan drie maanden lang op het strand of ergens anders in de zon liggen. Op een erg drukke plek dat getuige de niet al te vriendelijke tekst op dit handspandoek. Als dat maar geen luisteraars gaat kosten!

Na de zon komt de regen. Tenminste dat moet ik bijna gaan hopen met deze XXXXLparaplu. Hij is prachtig, stevig en vermoedelijk erg handig. Toch hoop ik 'm niet nodig te hebben. Niet alleen heb ik een hekel aan regen, het hele jaargetijde herfst brengt niet echt iets in me los.


Het laatste jaargetijde, de winter, wel! Van gezellig binnen bij de kachel of kerstboom, tot de sneeuwballengooiwedstrijd buiten! Samen met de zomer en de lente is de winter mijn favoriete seizoen. Lekker samen glühwein drinken, spelletjes doen, sing-a-long partijtjes en natuurlijk de KERST!

En dan natuurlijk de vraag. Heb ik wat aan te bieden voor de kerstpakkettenruilbeurs (kopierecht)? Jahaa! Het bieden kan beginnen! In de aanbieding heb ik één stopeenbolindegrondmachineapparaatexemplaar. Met bollen!

KOM MAAR OP! RUILEN?

(met natuurlijk weer kerstklanken onder de mutsjes!)

dinsdag 19 december 2006

stoute claus!


Nog een paar dagen, echt nog een paar dagen maar. Buiten wordt het steeds kouder, dus wie weet ook nog een echte witte kerst, in de straat blinkt de grote straatboom en Krien is inmiddels onderweg met een auto vol kerstpakketten. Het feest kan beginnen!
"Jingle bells, jingle bells...!"
Vergeet niet mee te doen met de HarmJobinhetwildKerst2006Uitdaging! (kopierecht)
Enne, vergeet ook de Kerstpakkettenruilbeurs niet! (kopierecht)
(onder de stoute kerstman zit weer wat moois verborgen)

episode 118



Waarin acht bewoners van de Pieper de Piepstraat de BommenBerendStadtse Kerstmarkt bezoeken! Bekijk hun avonturen en geniet mee!

(best te bekijken met een beker Gluhwein mit Schoss in de hand)

maandag 18 december 2006

kerstpakkettenruilbeurs


Vaste bezoekers kennen het verschijnsel "Kerstpakkettenruilbeurs" nog van vorig jaar. Nu ik heb vernomen dat mijn pakket dit jaar ook weer verschrikkelijk zal zijn (nee nog niet in bezit, maar de geruchten gaan) lijkt het mij een verstandig idee om opnieuw een Kerstpakkettenruilbeurs in te stellen. Daarom...
Bevalt je kerstpakket niet? Heb je wat over, wil je van wat af? Liever een goede zak chips dan een strandmat met het logo van de baas? Of liever een beschimmeld kaasje dan een alcoholvrije wijn? Liefhebber van chips met vissmaak maar niet van pure chocoladeschaatsen?
GEEN PANIEK!
Ook dit jaar weer een Kerstpakkettenruilbeurs op Harmjobinhetwild! (kopierecht)
Dus wil je van kerstpakketdelen af? Reageer en ruil het met een andere bezoeker! Wie weet wil iemand jouw potje met onduidelijke tomaten-appel-met-chocolade-saus wel in ruil voor zijn of haar groene haarverf met glitters. En ben jij de koning te rijk!!!
Wees er snel bij! Harm Job is de man in het midden en zorgt dat alles op zijn plek terecht komt! Doe mee! Laat zien wat je hebt! (liefst met foto van het object! is wel zo aansprekend!)
Succes!!!!

episode 117

zondag 17 december 2006

kerstweekend


Kerst en nog eens kerst. Ik zit er helemaal in. Van de gezellige logeerpartij van S-anne en Buuv, naar het kerstboom halen en zetten in de straat, via het SinterKerstdobbelen in een dorpje vlak onder de rook van Provinciehoofdstad tot het bezoek, met acht buren, aan de grote Weihnachtsmarkt aan de andere kant van "'n Poal". Het bruist, ruist en knispert en is heerlijk druk...
Daarom weer een verrassing onder de boom en filmisch verslag later deze week.

vrijdag 15 december 2006

27mc kerst!



"Breekie breekie, dit is de kerstman op de 27mc-band...."
Het is echt prachtig, deze kerstversiering. In het land van Sinterklaas, met wie het KaCo-duo uit het verre Koekstad ook goede contacten schijnt te hebben. Dit duo dat bekend staat om hun goede muzieksmaak, zit al dagenlang al downloadende te genieten van allesop deze pagina's verstopt staat...
De goede contacten met het land van Sinterklaas bleken maar weer eens uit de goedgevulde enveloppe die afgelopen week in onze brievenbus viel. Sinterklaas verontschuldigde zich wel, ten slotte was hij te laat, maar beter laat dan..., precies dus. Daarom voor het KaCo-duo, en voor alle andere liefhebbers, de bijdrage van vandaag!
Vrolijk Kerstfeest!

episode 116



donderdag 14 december 2006

meer kerst...




Snel en kort nog even, zo aan den arbeid. Een prachtig kerstplaatje, wederom Gaudivile, waar de kerstsfeer volop leeft, inclusief de bijbehorende 20 graden boven nul. Ben net bijgekomen van het lachen na het schaatsen met studenten uit verre warme landen gisteravond, filmpje(s) komen nog wel.
(met een gezellig kerstmuziekje onder de feestverlichting...)

woensdag 13 december 2006

kerstklup (bijgewerkte versie)




En opnieuw een plaatje van de prachtige kerstsfeer in Gaudiville. Zo mooi heb ik het in ons landje nog niet gezien, maar wie weet wat ik allemaal nog tegen zal komen. Onder het plaatje zit weer een plaatje verstopt voor een hoop sfeerplezier.
(Voor de leden van de klup een korte mededeling. Vanavond GEEN klupavond, maar volgende week pas weer. Dit i.v.m. het schaatsen met buitenlandse studenten en de verjaardag van Buuf#15...)

oeps!

Er was een zwangere mevrouw tegen de trein gereden. Zwangere mevrouwen moeten dat niet doen. Zeker niet als ik nog met de trein naar het werk moet. De zwangere mevrouw kwam met de schrik vrij, maar ik kwam niet verder dan de fietsenstalling. Het spoor zat vast en bussen reden er nog niet.
Geconfronteerd met onverwachte vrije tijd dook ik de stad in. Kadootjes kopen voor de Sinterkerstdobbelavond komend weekend. Maar goed, als je tien euro uit mag geven ben je niet heel erg lang bezig, dus ik was al vrij snel weer thuis.
Fout! Driedubbel fout!
We zouden 's avonds samen het plafond nog een laatste keer schilderen, zou het weer een beetje huisje worden. Is het ook echt tijd voor vond ik. En dus besloot ik Krien te verrassen. Ik ging het plafond doen zodat ze lekker voor de televisie zou kunnen gaan zitten n helemaal niets meer hoefde te doen. Ja, eten maken, maar dat zou niet meer dan de mikrowaf aanzetten zijn.
FOUT!
Vol goede moed begin ik. Kamer afdekken met plastic, verfbus open, roller erbij en hups, aan de slag. Een tijd later ben ik bijna klaar. Dan zie ik haar voor het raam staan, ik zwaai trots en borstel lustig door.
FOUT!
Als ze binnenkomt is ze hevig ontdaan door mijn strakke actie. In één klap heb ik al haar zorgvuldige werk ongedaan gemaakt. Het plafond, waar ik zo trots op was, is een grote zooi. Wit met hier en daar een streep, en dan ook nog precies verkeerd.
FOUT!
Ik had het ook moeten weten, ben niet voor het handige kluswerk in de wieg gelegd. Maar dat ik het zo grondig verpest had, kon ik van te voren ook niet inzien.
Daarom ook een oproep aan allen. Mocht u mij goedgemutst aanstalten zien maken om een dergelijke klus te klaren, HOUDT MIJ TEGEN! Er komt alleen maar ellende van. Een muurtje mag ik nog schilderen, net zoals het grovere grondwerk, maar dat wat andermans ogen kunnen zien, HO! Mijn ogen zijn net iets anders. Zien ook wat anders. Vraag Krien maar, die was laatst bij mijn ogentest. Ik zie echt iets heel anders.
Vanmorgen ben ik dus maar in de tuin bezig geweest. Leek mij veiliger. Bladeren wegharken, wat dode takjes afknippen en alles in de groene otto. Tenminste, ik hoop dat ik het goed heb gedaan. Want ik zie nog steeds niet het verschil tussen een kostbare vaste plant en een pol onkruid. Voor de zekerheid heb ik dus beiden maar laten staan. Je weet nooit...

dinsdag 12 december 2006

kerstkaartje


Even denk ik de eerste inzending voor de KerstMetHarmJobInHetWildUitdagingPrijzenfestival2006 (kopierecht) in de brievenbus vind. In een plastic hoesje zit een zwaar aangetast kerstkaartje. Even denk ik "KUNST", maar dan zie ik wat het is.
Het is een echt goed bedoeld kaartje. Helemaal uit Thee&Sandwichland. Van de familie die mij ooit als klein jongetje een week te gast hadden. Tijdens uitwisseling van twee basisscholen. Sindsdien is er altijd kaartcontact gebleven.

Wat er met het kaartje is gebeurd weet ik niet. Zo te zien heeft het ergens goed tussen een transportband gezeten, of is er tijdens de lange reis een hond op de post losgelaten. Het is echt knap dat het kaartje überhaupt in mijn brievenbus terecht is gekomen, er is slechts een heel klein deel van het adres te lezen. Alleen een stukje postcode, een huisnummer en een land zijn nog leesbaar.
Wat er in het kaartje geschreven staat is mij een groot vraagteken. Veel verder dan een hartelijke wens en een uitnodiging om toch eens langs te komen kan ik niet opmaken. Het telefoonnummer en eventueel emailadres zijn deels onderweg achtergebleven. Net zoals de rest van de tekst.
Wel bijzonder. Ga er maar snel eentje terugsturen...

Enne meedoen met de KerstMetHarmJobInHetWildUitdagingPrijzenfestival2006? Dat kan nog steeds! Fabriceer een bijzondere kerstwens voor Harm Job en maak kans op een geweldige prijs! Uiterste inzenddatum is kerstavond... Doe mee!!!!

kerstgedachte

KERSTOPROEP!
Morgenavond gaan we wat leuks doen, doe je mee? Echte kerstgedachte met kans op exotische vrienden...

In vervolg op de eerdere stadsintroductie door de leden van Textielstad bruist voor studenten van het ITC in september j.l., wordt op woensdag 13 december op de schaatsbaan op de Oude Markt een introductie op 't ijs gegeven: schaatsles voor deze studenten, van wie velen nog nooit op ijs hebben gestaan. Het gaat om ruim 100 studenten, die in groepen les krijgen. Terwijl de ene groep les krijgt, wordt de andere onthaald in de poffertjestent, ook op de Oude Markt.
Het programma is nu rond en het wordt een waar schaatsfestijn. Helpende handen, al of niet op de schaats, zijn van harte welkom, dus bij deze een oproep aan Bruist om op 13 december naar de Oude Markt te komen. Meld je om 18.45 u. bij de poffertjeskraam. De rest wijst zich dan vanzelf. Voor wie zelf schaatsen meeneemt: geen Noren. Er zijn schaatsen beschikbaar. Voor de helpende handen zijn er poffertjes en drinken.

meer kerst




Ik begin de sfeer alweer aardig te pakken te krijgen. Buiten ziet het eruit alsof het een prachtige dag wordt, lekker koud en zonnig. Heb zojuist Krien met dike trui, winterjas en handschoenen aan de deur uitgestuurd, nog even en ik zie een witte kerst. Daarom opnieuw een liedje voor de liefhebber van een goede x-mas sing-a-long, gezellig straks bij het haardvuur en de warme choco met rum....

maandag 11 december 2006

x-mas!

om te beginnen een mooie verzameling!
Vanaf nu is Harmjobinhetwild (kopierecht) weer helemaal in kerstsfeer! Met een uitdaging/wedstrijd, sluitingsdatum kerstavond (!!!), en elke dag een mooi kerstplaatje. Zowel voor de ogen als de oren (klik dus maar op het plaatje). Veel plezier en neem vast een glaasje Glühwein....

episode 115



Een jaar of wat geleden kreeg ik niemand mee tijdens de "sing-a-long-een-liedje-met-harm-job-uitdaging". Zat ik alleen met een microfoontje voor de beeldbuis. Met de komst van programma's als de X-factor is dat over. Iedereen kan en wil zingen. Dus zaten er afgelopen weekend negen zingende buren op nummer 13. Keelsmeerseltje erbij en met twee teams (rouge et bleu)tegen elkaar in een onvoltroffen zanguitdaging. Schor, met een echte douchestem of als waar zuiver zangtalent, we bieden hierbij onze excuses aan voor de geluidsoverlast. Of toch niet?
Ach, en de dromen 's nachts waren zo zoet.

beperkt zicht



Het gebeurde vlak voor ons uitstapje naar Gaudiville. Ik maak mijn bril schoon en hij breekt doormidden. Ontzet staar ik naar de twee helften in mijn handen en slaak een gil van schrik. Over vijf minuten ga ik van huis weg en ik kan niet zonder kijkglas! Zie het voor me, dagen door de wereldstad lopen zonder iets te zien.
Krien weet gelukkig raad en grijpt direct naar de gaffer-tape. Even later staat het ding weer op mijn neus te wankelen. ik kan er redelijk door zien, maar fijn zit het niet. We zijn nu bijna anderhalve week verder. Ik heb inmiddels twee nieuwe brillen in de bestelling en kan niet wachten totdat ze klaar zijn. Zal blij zijn als ik weer een vast exemplaar op mjn neus kan plaatsen. Kan ik opnieuw volop genieten van de kerstsfeer overal...

zondag 10 december 2006

kluptocht


Een unieke tocht. Zaterdag 9 december 2006, om kwart voor tien in het kluphuis verzamelen voor een kop koffie en toeroverleg. Na een aantal supernatte winderige dagen is het prachtig weer. Tijd voor een kluptocht! De hele klup is paraat, voorzitter, secretaris en penningmeester. We gaan wis en zeker op pad.
Eerst maar eens "langs 'n Poal" of "noar den Pruus" en dan diep het prachtige fietsland in. Voor de zekerheid nemen we eerst de "zonneweg", het eerste boerenweggetje achter de grens. Geen bijgeloof, maar alle keren dat we deze weg nemen wordt, is en blijft het mooi weer.
Zo trappen we voort. Het tempo zit er mooi in, met snelheden van rond de 28/29 vliegen we door het zonnige herfstlandschap. De tocht gaat richting Nieuwenburcht, een schattig plaatsje in een mooi gebied als secretaris Krattenstapelaar opeens een bekende "berg" in de verte ziet. Een berg met "wel een 12% klim" beweerde hij eerder.
We besluiten en masse om, nu we toch zo dichtbij deze legendarische bult zijn, er direct op af te gaan. En dan gaat het mis. Opeens is onze ervaringdeskundige en routeplanner niet meer zo zeker van de te volgen paden. Al snel verdwalen we. In een wirwar van landweggetjes, bos- en zandpaden en zinloze viaducten komen we nergens uit. Ook een blik op de meegebrachte kaart heeft geen zin, als je niet weet waar je bent, is het vooral een mooi ding om te hebben. Maar niet handig.
Het idee ontstaat dat K. liever niet tegen de bult omhoog gaat en ons daarom een rad voor de ogen draait. Dan duikt toch opeens in de verte een "hoogte" op. De neuzen gaan één richting op en even later staan we bovenop een bult. De molenbult van Ochwateentroepdorf. Kilometers van de bedoelde " Helle-beklimming", maar wel een bult. Ondertussen schijnt de zon nog, we nemen een korte eetpauze en storten ons dan de diepte in.
Helden zijn we. Zeker als we uiteindelijk na vele zware kilometers over mulle zandpaadjes eindelijk weer n het kluphuis aankomen. 73 kilometers hebben we in de benen zitten en het zweet staat op de rug. Het koele biertje smaakt goed als afsluiting van deze legendarische tocht.

vrijdag 8 december 2006

openbaar vervoer...

met muziekje.......! joepiedepoepie..! Het zal je maar gebeuren. Je vecht op een flatgalerij drie hoog voor je leven. Met een buurman die stemmen in zijn hoofd heeft en jou over de railing wil gooien. En dat alles omdat je last hebt van zijn lawaai. Ondanks herhaaldelijke verzoeken wil de politie niet komen, te druk met echt belangrijke dingen.
Beneden op straat klinkt het sissen en piepen van remmen. Een stadsbus. Je schreeuwt de longen uit je lijf. "Help, help!!!" Even blijft de bus staan. De chauffeur heeft je gezien. Dan, opeens rijdt de bus verder. En laat je hulpeloos achter. Vechtend voor je leven.
En waarom? Dat blijkt later. De chauffeur heeft je wel gezien en wilde ook wel helpen. Hij wilde alleen geen vertraging oplopen...

episode 114


Wel eens een sneeuwpop gezien bij 17 graden celcius? Nee? Kijk dan maar snel en proef meteen wat van de sfeer van een echte grote stad...

warme kerst

Ik was het al van plan, een hoop Glühwein drinken in de "koude" decembermaand. Maar na een aantal dagen in het zonnige Sinterklaasland denk ik er toch anders over. Gaudiville was helemaal in de sfeer van het altijd zo vrolijke kerstfeest. In elke zonnige en warme straat hing wel ergens een kerstman aan een balkon of klonken er kerstklanken op de vele kerstmarktjes, ik werd er echt vrolijk van. Mijn conclusie is dan ook dat we dit jaar de witte kerst afschaffen en gaan voor minimaal 22 graden. En voor de vino tinto in plaats van de Glühwein.

donderdag 7 december 2006

episode 113



Een van de vreugdes van een korte vakantie is de reis ernaar toe. Hoe zal het zijn? Schijnt de zon? Is het warm? De antwoorden in het volgende filmpje...

kerst-traditie?


Of het nog gaat lukken weet ik niet. De witte kerst. Met temperaturen van boven de tien graden begin december zie ik mezelf ook liever in zwembroek in de zon, dan met dikke kleren aan in de sneeuw.


Toch heb ik zojuist (enigzins te laat...) voor Krien de Playmobil-adventskalender in elkaar gezet. Voor vele dagen uitpakplezier. Een echte traditie.

Ook een echte traditie is de jaarlijkse
KerstMetHarmJobInHetWildUitdagingPrijzenfestival2006!!! (kopierecht)
Ook dit jaar zal er natuurlijk opnieuw een echte, orginele kerstuitdaging plaatsvinden.
Daarom!

De uitdaging!

Stuur Harm Job een orginele KERSTBOODSCHAP!
Plak en knip, lijm of timmer, digitaal of analoog, papier of hout, gips of beton, tape of CD, dans of zing, het maakt niet uit, als het maar ORGINEEL is.

Dus, DOE MEE MET HET
KerstMetHarmJobInHetWildUitdagingPrijzenfestival2006!!! (kopierecht)


En maak kans op prachtige prijzen!

Meedoen dus! Met het ........



KerstMetHarmJobInHetWildUitdagingPrijzenfestival2006!!! (kopierecht)

woensdag 6 december 2006

terug

klik hier voor een muziekje


Vind d'r helemaal niets aan. Gisterochtend werd ik nog wakker met uitzicht op een stralende, knalblauwe en wolkenloze lucht. Vanochtend was het uitzicht grijs, alleen maar grijs. Wil weer terug...