zaterdag 30 september 2006

episode 083


Omdat ik elke keer weer smelt als ik dit zie...

vrijdag 29 september 2006

episode 082 (!!!)



En toen was ie weer terug. Mijn camera. En dus presenteren Harmjobinhetwild (copyright) (in samenwerking met YouTube) enToycammovies (kopierecht) een versgedraaide ....
episode 082!!!

donderdag 28 september 2006

horoscoop


Vlak voor Textielstad komt ie aanlopen door het gangpad. Leren jekkie, voetbalshirt. In de hand een mobieltje en een pakje sigaretten. In de ogen de blik van een stevige snuif speed of coke. In gedachten kijk ik zijn richting op. Dan staat ie plots voor me, trekt zijn jas verder open, spant zijn shirt. "Ajax, Grachtengordelstad" lees ik. "Kun je het zo lezen!" brult hij naar me. Ik steek mijn duim op. Ik kan het lezen. Bedankt. Dan loopt hij door.
Gelukkig had ik mijn horoscoop goed gelezen. "Vandaag loopt u meerdere malen tegen strubbelingen op. Verzet u niet, dan komt het vanzelf goed" stond er. Een waarheid als een koe.

naar de buren


Ik was het vanmorgen volmondig eens met de krant. Meer consumenten doen inkopen over de grens. Dat klopt, ik ook. Niet alleen tijdens uitstapjes, vakanties of verre reizen, maar simpelweg bij voorkeur. Aan de andere kant van de grens, in NetoverdegrensStadt, is het gewoon altijd een feest om te sjoppen. Ondertussen is de voorraadkast voor de helft gevuld met "overdegrense" producten. Prettig.
Wat ook altijd prettig is, is het sjoppen met Krien in een "overdegrense" supermarkt (en we hadden Hilbertkat gewoon Kock moeten noemen, hadden we een Ka und Ka...). Die heeft gewoon urenlang plezier met de simpelste plakstift, afwaswasmiddel (zo hebben we nu ook het blauwe afwasmannetje!) en ga zo maar door. Kan haast niet wachten tot de volgende keer, ergens volgende week of zo...

woensdag 27 september 2006

ontspan


En daar was ik ook echt wel aan toe. Even lekker onderuit in een luie stoel. Want alsof het ene na het andere kapot ging. Mijn camera is nog in de reparatie, een week of drie al, en straks ga ik met de volgende machine naar de reparatiedesk. De printer, van de fabriek gekregen omdat zijn voorganger het na krap een half jaar begaf, is kapot. Inderdaad, na krap een half jaar. De originele inktcartridges zijn nog niets eens leeg! Moest me dan ook eventjes inhouden om het ding niet meteen uit het raam te zwieren.
Gelukkig vond ik even later, bij het zweedse woonwarenhuis, de stoel van mijn leven. Had er wel de hele middag in kunnen blijven. Heerlijk. Die staat vast en zeker binnenkort in onze huiskamer.
Ik hoop dan wel dat ik 'm in elkaar krijg. Want het kledingrek dat we aanschaften bleek niet te kloppen. Schroefjes aandraaien is niet moeilijk, maar als ze niet op de goede plek zitten, en dat in een stalen buis, ja dan kom je aan het boren. Krien in dit geval, die is precieser. Ik zou de hele buis tot gatenkaas boren om vervolgens een kompleet nieuw rek te moeten kopen. Gelukkig is het goed gekomen.
(met muziekje...)

dinsdag 26 september 2006

spoken in het bos

walking with a ghost... En ik lag net rustig. Lekker in het bos, op mijn rug in de zandkuil. Tussen 4 olielampjes en achter me een groot kruis. Te genieten van een prachtige sterrenhemel. Schrik ik me helemaal een hoedje als de heks krijsend op me af komt rennen. "Mooi!, Mooi! Luister, sssst, oh, ik ruik, snifsnif". Links van me hoor ik gefluister en geritsel en volgens mij zit er iemand nog geen halve meter achter me.
We zijn bezig met het nachtspel voor juf Buuv haar school. Acht groepjes met kindjes zijn een doodeng donker bos ingezonden, op zoek naar het graf van Gandalf. Daar moeten ze een schelp te pakken zien te krijgen.
Voordat het zover is krijgen de kindjes heel wat te verduren. Over de stikdonkere bospaadjes spoken enge figuren. Die opeens uit het donker te voorschijn komen en hele enge geluiden maken.
Opeens komt er één van de kids overeind en rent met ware doodsverachting op het lijk van Gandalf af. Net als hij zijn hand uitsteekt naar de schelpen beweegt het lijk. Dan komt ook de heks aanrennen. "Jij daar, weg ksst, ksst!" Mislukt...

maandag 25 september 2006

linken in het wild!

Vanaf nu zijn alle handige links van Harm Job te vinden op http://harmjobinhetwild.startsuper.nl/ .
Op dit moment nog volop in beweging, maar 't werkt al wel. Heb je ook een leuke link, of heb je zelf een site die je wilt linken? Stuur Harm Job een mailtje en wie weet sta jij er straks ook tussen!

zondag 24 september 2006

spelen


Ik hoop dat ik haar aan het einde van de lange dag voldoende heb bedankt. Voor het spelen. Want ik had de hele dag in de grote Blafhal mogen spelen met de grote schoonmaakmachine. Had er zelfs een hulpje bij, Matijn, die de hele dag heeft lopen leuren met emmers, snoeren en hogedrukspuiten. Echt wat een gave dag toch weer. Met een hele klup poetsen (poetsklup oprichten?); Hetliefstezusje, Leo uit Grensdorp, Bledders haar Lex & familie. En toen kregen we ook nog patat ook!

zaterdag 23 september 2006

herfsthang

"Beloof je me dat je er vandaag nog wel even in gaat liggen?" vroeg ze me gistermorgen. "Want het kan vandaag wel eens de laatste mooie dag zijn". Ik heb er uiteindelijk ook wel in gelegen. Maar moest nog werken, dus niet ontspannen. En veel te kort.

En daar heb ik nu best spijt van. Behalve dat er vandaar een ander jaargetijde aanbreekt, zie ik het er dit weekend ook niet meer van komen. Ben vandaag druk in de Vriesthetveense blafhal van collega Bledders. Vloeren poetsen met een machine. Leuk, maar weinig kans om languit in de zon te komen. Want, da's het andere probleem van dit weekeinde, de zon schijnt niet! Heb zelfs de hangmat weg gehaald. En da's nie leuk hoor!

(met muziekje!)

vrijdag 22 september 2006

blauw bloed


Opeens was ik me bewust van het standsverschil. Tussen het roodbloedige "klootjesvolk" en de Blauwbloedelingen. Gewoon opeens. Op het moment dat "De Baron" (adelijk geslacht met koninklijke contacten) zijn mond open doet. Op het moment dat de Blauwbloedige het zich waardig acht om het woord te richten tot "dat simpele officiertje" die het gewaagd heeft om neeflief voor het gerecht te dagen.
Neeflief had (op het moment dat hier de hele straat aan het sneeuwballen gooien was) tijdens een jachtpartijtje kans gezien om een ontsnapte haas te missen maar met hetzelfde schot hagel een van de drijvers half doormidden te schieten. Natuurlijk is het dan belachelijk dat je dan voor de rechter moet verschijnen. "Een ongelukje" aldus de schutter, die, omdat hij niet kon snappen hoe het kon gebeuren, zich daarom ook niet schuldig vond. En dus met familie, getuigen en dure advocaat naar de Provinciehoofdstadse rechtbank kwam.
Ongeveer een kwartier was er uitgestrokken voor de, op zich simpele, politierechterzaak. Tijdens een schorsing, na ongeveer anderhalf uur, schraapt "De Baron" zijn keel. "Zeg juffrouw" zegt hij tegen de officier van justitie, "gaat dit gebeuren nog lang duren?" Als hij antwoord krijgt is het "simpele officiertje" alweer lucht voor hem. "Jaja". Meer zegt hij niet. En uit de toon van de woorden druipt de minachting.

donderdag 21 september 2006

supersjoppen


Ik was al gewaarschuwd. Dat het mijn voorstellingsvermogen te buiten zou gaan. En dat ik echt gigaplezier zou hebben. Dolleboel zou het zijn. Oogpijn van het kijken. En ga zo maar door.
Heel stoer dacht ik dat het wel mee zou vallen. Ten slotte had ik al wel eens vaker, halfhuisman zijnde, een winkel van binnen gezien. De dames keken elkaar eens meewarig aan met een blik van "hij komt er nog wel achter...". En gelijk hadden ze. Krien en buurvrouw Krattenstapelaar.
Want toen ik goed en wel binnen was, en de binnenkomst begint excellent op de drankafdeling, werd ik helemaal gek. Wat een SUPER-FANTASTISCHE-WAUW-WINKEL (!!!) daar in NetoverdegrensStadt. Alles in het groot, maar ook in het klein. Opeens het gevoel dat je GEWOON NIET VERDER KAN LEVEN ZONDER DIENBLAD MET KLEINE FLESJES DRANK! Of IK MOET ECHT DIE DOOS MET CARAMAC HEBBEN!!! Toch?
Uiteindelijk viel het nog wel mee met de hoeveelheid die we meesleepten. Een kilo zoutjes voor in het kluphuis, met wat kratten bier erbij. (Hoe moet je anders die hele kilo wegkrijgen?)En verder nog wat bescheiden andere aankopen. Lippenstift voor de dames, yogurt mit die Ecke, wat Käse en Buttertoast, en het doosje caramac. Het was een beetje overweldigend, zo voor de eerste keer. Ik hoop dat buurvrouw K. volgende week nog steeds over het pasje kan beschikken. Wil best nog wel een keer. Voor dat dienblad...

oh ja, met een liedje!

reesavond


Tijdens de kluphuismeeting kwam het eruit. Ik fiets te hard! "Met 35 door het Dorp heen of tussen de weilanden door is echt te gortig" aldus buurman Krattenstapelaar. "En of ik wel had gemerkt dat ik 'm bijna in de sloot had gereden". Nee dus. Ik zat voorop, met een zere nek en schouders, dus achterom kijken zat er niet in. En met die flappers van mij hoor ik niets van achter, alleen de wind die langsruist. Zal me moeten aanpassen aan de andere benen denk ik. Of een teller op de fiets bouwen zodat ik de snelheid in de gaten kan houden.
Ondertussen is bekend geworden dat we dit voorjaar uitbreiding van de klup krijgen. Buurmanvan#13 heeft dat gisteravond bevestigd. En da's mooi. Hebben we meteen een legende en enorm stuk ervaring erbij in de klup. Buurmanvan#13 is voormalig reesfietskampioen, nationaal, Europees en internationaal. Jaja. Onder het genot van een glaasje witte wijn praatte hij honderduit over uitgeboorde fietsen, korte en lange spieren, tijdritten, baanrennen en ga zo maar door. Dat werkte, aan de kluphuisbar gezeten, zo inspirerend op de overige klupgenoten dat we spontaan besloten om in 2008 de Vaderlandsche Berg te gaan beklimmen. U hoort dus nog van ons!

woensdag 20 september 2006

digi (beet?)

met echt tv geluid!!!
Tussen 12 en 5 zou het komen.Het pakketje waar ik op zat te wachten. Even na half 1 was het er al. Mooi op tijd dus, al kwam de bijbehorende opmerking niet over bij de bezorgster die alleen mijn handtekening wilde (ben ik beroemd???).
Volgens de meneer aan de telefoon was het allemaal gemakkelijk. Dus ik ga er zo maar eens beginnen. Kabeltjes aansluiten enzo. En wie weet heb ik straks gewoon digitale televisie. En anders mag ik vast wel bij jou kijken...

fietswarm

met fietsliedje!!!!
Vanavond zou wel eens de laatste woensdagavondfietkluptocht kunnen zijn. Niet omdat de klup ermee stopt, in tegendeel. Nee het zijn andere omstandigheden die ons dwingen tot maatregelen. In klupverband fietsen vereist bijvoorbeeld een vorm van goed zicht. Net als een vorm van goed gezien worden. En daar zit het 'm dan ook. Want per avond kunnen we bijna aftellen hoe laat de grote donkerte komt. Vanavond, zo met het zonnetje, schat ik 'm in op een uur of kwart voor acht. En da's voor een tocht die start om 6 uur best krap.
Vanaf binnenkort fietsen we dan ook op de zaterdagochtend. Wat mij betreft ook als het wat kouder wordt. Met mijn laatste inkopen bij een plaatselijke grootgrutter kan ik er in ieder geval weer even tegen. Qua warmte dan. En de woensdagavond? Die houden we dan toch gewoon als klupavond...

dinsdag 19 september 2006

tijdreis

take-a-train


Onze Spoorwegen zeggen dat ze er alles aan doen om op tijd te rijden. Op zich geen slecht idee. Ik heb alleen wel wat moeite met de uitvoering van die plannen. Want ik heb me de afgelopen weken al meerdere keren de benen uit het lijf moeten lopen omdat de trein vanuit Beschuitstad naar Textielstad TE vroeg vertrok.
Zo ook vanmiddag. Het is twee minuten voor vertrektijd als ik het perron op kom rennen. Op datzelfde moment hoor ik het snerpende geluid van een conducteursfluit en kan ik nog net naar binnen springen.
Tot groot plezier van mijn medereizigers, dat wel. Die zien een vuurrood aangelopen vloekende Harm Job de trein doorstormen op zoek naar een zitplaats. Gevloek dat wel even aanblijft, want net als ik mijn koffie wil inschenken knalt de trein met net iets teveel vaart over een wissel. Precies. De koffie zit overal, behalve in mijn kopje.
En denk je dat ik ook twee minuten te vroeg thuis was?

alarm!

Jesus drives a hodrod


ALARM, ALARM, ALARM!

Ik doe mooi niet open als ze aanbellen. Hoorde het al omdat er aan de overkant voordeuren dichtknalden. Er zijn weer jehovaas in de straat. Dat u het weet.

verdacht


Er staat een verdachte tas in mijn tuin. Als ik 112 wil bellen bedenk ik me net op tijd dat het mijn eigen is. Pffjoei. Waar je met campagnes als deze al niet bang voor wordt gemaakt.
(het is wel mooi dat ook Buuv en Buurvrouw Krattenstapelaar volgens onze overheid behoren tot de beroepgroep die over onze veilgheid waakt. ze moeten direct ingrijpen als er achter in de klas snode plannen gemaakt worden. ik stel ook voor dat ze op hun beurt de hele buurt inlichten over de te volgen veiligheidsmaatregelen. ten slotte moeten we goed uit onze doppen kijken!)

maandag 18 september 2006

auw!


Hoe ik aan kom vind ik op dit moment niet zo interessant. Hoe ik eraf kom, dat houdt me veel meer bezig. Gisteravond begon het, spierpijn/kramp vanuit mijn linkerschouderblad en vanmorgen dacht ik even door de grond te gaan van de pijn. Ondertussen loop ik dus met allerlei "heat-packs" rond en probeer ik me te ontspannen. Echt lekker gaat dat niet, ik blijf een soort van onwillekeurige afwijking houden. Dus mocht je me zodirect tegenkomen en ik loop een beetje raar denk er dan niets vreemds van. Weet dat fietsen me helemaal slecht af gaat, ik kom bijna niet met de handen aan het stuur.

zondag 17 september 2006

buurtfeest


Het was me gisteravond allemaal groen voor de ogen. Als thema van het buurtfeest, van mierzoete drankjes, thematisch geklede bezoekers, cake en gevulde eieren en niet te vergeten de groene snor van onze fietsklupvoorzitter. Gruwel, maar wel lekker.
Nee, het was een leuke gezellige avond vol bekende buren en onbekende straatbewoners, die ik nog steeds niet ken omdat ze steeds buiten stonden. Helaas begaf de biertap het tegen elven, gevolg van de vele deskundigheid der "zelftappers", maar de bierbrommer gaf uitkomst.
Het was uiteindelijk ergens in de buurt van half vijf dat ik in bed lag, wat weer het gevolg van een after-party in het kluphuis was. Om vier uur 's nachts Pim-Pam-Petten is erg grappig.

Voor hen die echt nieuwsgierig zijn naar al dat groens, de foto's staan HIER!

zaterdag 16 september 2006

overleg


Er was zelfs een agenda, de voorzitter zat voor, de koffie was klaar en SteefVan15 was er om te spioneren voor de dames. De eerste bestuursvergadering van Fietsklup "Oale Fietse" was een feit. Een waardevole gebeurtenis. Vast staat nu hoe en wat en waarom. En wanneer natuurlijk niet te vergeten. We hebben alleen geen vervolgdatum voor de aanstaande bestuursvergadering afgesproken, maar dat geeft niet. Het was in ieder geval gezellig in het kluphuis. En daar hebben we het tenslotte voor.
(met een bijzonder muziekje voor in de muziekcomputer onder de foto. "druk maar op het knopje")

vrijdag 15 september 2006

scherpe blik


Ik had ze al herkend. De zonnebril ging omhoog en de blik gleed over de geparkeerde fietsen. Twee zogenaamde "veelplegers". Nieuwsgierig besloot ik ze eens te volgen.
Een fotoverslag...

jek!


Net toen ik een grote slok nam zag ik de dikke vlieg drijven.

geheimzinnig


Er gebeuren allerlei rare, stiekeme en geheimzinnige dingen in de straat. Bijna elke dag verdwijnt Krien met een smoes uit het zicht. Andere buurvrouwen doen dat ook. Ook worden er vreemde telefoontjes gepleegd, zitten er rare groene papiertjes in de printer en doen ze geheimzinnig met boodschappen.
Desperate Housewifes? Toch denk ik dat niet. Het zou wel eens te maken kunnen hebben met het aanstaande buurtfeest, morgenavond.

waarschuwing


"Uw fiets hoort in de stalling te staan
!!!!!!!!!!!!!
Bij foutief stallen kunt u 'm daar
(
in de openbare stalling)
ook weer vinden!
"

Prachtig zo'n notitie. Ik zie het helemaal voor me hoe zo'n ambtenaar van de fietsendienst achter zijn computer is gaan zitten met de opdracht om een DUIDELIJK pamflet te maken. Dus begint hij te tiepen. In strenge waarschuwingstaal met rode letters. En dan slaat de twijfel toe. Is het wel duidelijk? Want snappen de mensen wel waar "daar" is? Dus komt er toch nog een plaatsaanduiding bij. Simpelweg tiepen "bij foutief stallen kunt u 'm in de openbare stalling terugvinden" was te ingewikkeld.
En dat is nog niet alles. Want waar hangt de gemeente dat briefje dan aan? Precies, aan de fiets. En wat doen ze vervolgens met die fiets? Die verplaatsen ze! Dus hoe vinden de fietseigenaren hun stalen ros terug?

???


donderdag 14 september 2006

klupfiets


Zeseneenveertig kilometers. Gemiddelde snelheid tweeëndertig kilometer per uur. Temperatuur ruim over de 24 graden celcius. Wind warm aan de blote benen. Ook aan de andere kant van de grens.
Mooie weggetjes ook. En natuurlijk een heerlijk zonnetje. Laag, dat wel. Ben ook bang dat we binnenkort ook niet meer op pad kunnen op de woensdagavond. In het donker hard fietsen is dan veel te gevaarlijk. Zeker omdat we altijd rustige en onbekende weggetjes zoeken. Zaterdagmorgen dan maar. Hebben we de hele dag de tijd...

hapsnap

leuk liedje voor liefhebbers
Of ik wel wist dat er een "Graas-Inn" zat in de stad. Waar "altijd mensen zitten en het helemaal niet duur is". Mailde ze. En dat er ook een "Australies"-ice kiosk was in de stad? "Helemaal geweldig, moet heel erg lekker zijn, vooral de chocoladesmaak". Ik wist het ene wel, maar het andere niet.


Dus moesten we maar even kijken. En natuurlijk proeven. Dat laatste een andere keer dan, want na de boodschappen en alle lotenverkopende kids aan de deur, was ik kats door mijn kleingeld heen. Kon niet eens meer een ijsje van 1 bolletje kopen. Toch de spaarpot maar even op de kop zetten.

(kan iemand mij alleen vertellen wat een "cup @ frites" is?)

woensdag 13 september 2006

zomer bonus!


Ook vandaag wordt het weer prachtig! Volop zon, blauwe luchten en warmte. Dus, lekker met z'n allen in de hangmat. Lekker zomers muziekje erbij, genieten.
Om te vieren dat het nog steeds zomer is een lekker muziekplaatje erbij, het eerste ceedeeschijfje van acteursdochter Lelie Ellen. Luister goed, het bekende liedje "lach" is niet zo leuk als het klinkt! Als bonus zit er onder de foto ook nog een hele mix-teep van deze Aandeanderekantvanhetkanaalse zangeres verstopt. Een aanrader!



01. Smile [Explicit Version]
02. Knock 'Em Out
03. LDN
04. Everything's Just Wonderful [Explicit Version]
05. Not Big
06. Friday Night
07. Shame for You
08. Littlest Things
09. Take What You Take [Explicit Version]
10. Friend of Mine [Explicit Version]
11. Alfie [Explicit Version]
(als de downloadlinks niet meer werken, helaas, niets aan te doen. het zijn niet meer dan op het net gevonden links.)


zet maar neer


Ja, je kunt weer goed merken dat de zomervakantie weer voorbij is. Niet aan het weer, de zon schijnt weer volop over een uur of twee, maar aan het aantal verkeerd neergezette fietsen voor het station. Heel grappig, vanaf de laatste week van de vakantie staan er weer stapels fietsen. Steeds meer. Nog even en de ingang van het station is simpelweg niet meer bereikbaar. Moet ik tien minuten eerder van huis om deze barrière te slechten. "Sorry schat, ik moet nu weg, anders haal ik de trein niet! Haha. ".
Totdat er straks weer ingegrepen wordt door de gemeente. Autootje erbij en hups opladen. Weg ermee. Dan is het ook weer lachen. Dan lopen er dagenlang honderden studenten en scholieren te zoeken naar hun fiets. "Want die stond toch gewoon voor de trap?" zie je ze dan denken. "Tussen al die andere fietsen?" Vooral die blik in de ogen is dan fantastisch. Ongeloof dat de gemeente toch echt gedaan heeft wat ze al aankondigde op de borden.

Kan bijna niet wachten tot het zover is...

dinsdag 12 september 2006

blond

blond in de bocht
Mij was het niet gelukt, dat weet ik zeker. Als ik met een kortingskaartje voor negen uur reis krijg ik onherroepelijk een boete. Net zoals de meeste van mijn medereizigers. Maar de blonde dame iets verderop in de coupé niet. "Goh dat wist ik niet, dat is de eerste keer voor mij en waar kan ik dat zien dan" kirt ze en de conducteur van middelbare leeftijd buigt zich behulpzaam voorover en wijst het aan. "Bedankt hoor, ik zal het echt nooit meer doen hoor!" zegt ze tenslotte en mag haar reis vervolgen.
Jaja.

veilig


muziekje!
Het was een beveiligde zitting. En dus helemaal omlopen, naar de beveiligde ingang van zaal D aan de straatkant van de rechtbank. Ik moest rennen, kwam net uit de verwegste zaal A, waar ik even een paar vonnissen had mee zitten pennen. Zowel de voorlezende rechter, griffier als officier van justitie deden ook de zitting in D maar konden binnendoor, veel korter en ondanks hun toga's, waarschijnlijk veel sneller. Uiteindelijk zou ik zeker 5 van die rondjes maken deze ochtend. Alleen al tijdens de eerste zaak meerdere. Want, tijdens de eerste schorsing werd ik, samen met een collega, door een vriendelijke agente even snel via de "gewone" deur de zaal uitgelaten. Nou, dat zal niet meer gebeuren.

en nog een muziekje!

De grootste dienstklopper van het Beschuitstadse parketpolitiekorps draaide daardoor volledig door. "Dat is geen proto-kool" bromde hij, en nam maatregelen. Dus kon ik de rest van de ochtend, bij elke schorsing of onderbreking, door de "extra beveiligde" ingang gelopen. De "extra" beveiliging bestond eruit dat niemand mijn tas nakeek, mij fouilleerde en dat ik zelf mijn telefoon in een enveloppe moest doen en er een lootje bij moest pakken.Helaas heb ik de trekking gemist, alle zaken werden onverwachts aangehouden. Maar ja, al wel flink wat lichaamsbeweging gehad...

eerder

toepasselijk muziekje... Gisteren was het vijf jaar geleden dat de Tweelingtorens door gekaapte vliegtuigen geraakt werden en instortten. Beelden die niemand van zijn of haar netvlies kan krijgen. Ik ook niet, vooral omdat het een plek was die ik eerder tijdens een bezoek aan Nieuw Amsterdam wel moest bezoeken. Als een van die verplichte punten in de stad (net als de Groene Dame en de plek waar een Beatle vermoord werd) Twaalfeneenhalf jaar geleden was dat.
Ik moest er gisteravond plots aan denken. Zat te kijken naar de docu "9/11" en kon opeens het broodje hamburger weer proeven dat ik in de schaduw van een van de torens verorberde. Helaas ben ik niet binnen en dus bovenop geweest. Had al van het uitzicht op een, oudere maar niet minder bekendere, toren genoten en was bovendien na meer dan drie maanden in het land bijna blut.
"Ach, dat komt nog wel een keer" dacht ik toen. Hmm, dus niet...

maandag 11 september 2006

buurtkijk


Onze buurt, Textielstad en de rest van het land zijn nu goed te zien op Google Earth! Wil je ook je eigenste huis, achtertuin, dakterras of kluphuis zien vanuit de lucht? Download Google Earth dan, 't is gratis! Klik op de foto voor directe downloadlink! Veel plezier!

(p.s. ik zie het kluphuis, jij ook?)

fiets-klup-huis


Zo, vanaf nu heeft fietsklup "Oale Fietse" een eigen foto-site. Voor foto's van uitstapjes, tochten, kluphuisbezoeken en andere heldendaden.
(klink stuur voor link)

episode 081



Voorlopig laatste episode...
(filmpjesopneemmachine nog steeds in reparatieland)

zondag 10 september 2006

zon-dag

groovy sounds @ harmjobinhetwild
Neem me maar niet kwalijk, maar het letterlijk en figuurlijk zondag. Veel doe ik dus niet. Een beetje heen en weer lopen, wat lezen, wat knutselen in het kluphuis (we kunnen nu ook weer LP's draaien). Maar het is vernamelijk lekker weer. Heerlijk.

Denk dat ik de barbeque maar eens ga aansteken...

(p.s. een zondags muziekje onder de foto!)

zaterdag 9 september 2006

blafhal


Het was echt een feest om er rond te snuffelen. In de Vriesthetveense blafhal van collega Bladders. Ze heeft echt een enorme hal gehuurd voor haar hondenschool en had hulp nodig om de puinhopen van een paar jaar leegstand weg te werken en er een toonbaar bedrijf van te maken.
Maar voor het schoonmaken was er eerst tijd om te snuffelen. In het voormalige oliepompenfabriekjebedrijf was nog genoeg te vinden om twee Textielstadse schoonmakers blij te krijgen. Met prachtige reclamebordjes of benzinepompcijfers en wat kantoorspullen.
Uiteindelijk heerlijk schoon staan maken. Een enorme hal aan staan vegen, reparaties gedaan terwijl Krien ouderwets lekker aan de poets was en ga zo maar door. Binnenkort gaan we weer terug. Niet alleen om nog eens beter rond te snuffelen, maar ook om lekker te poetsen. Met een heuse poetsmachine! Hoop ik.

proefdraaien


Gisteravond stond ie opeens "op plaatse". De bar in het kluphuis. Na het eten, overheerlijk kopje verse championsoep bij de Krattenstapelaars, hadden we in een paar uur de hele keet op de kop en was het grootste gedeelte van de inrichting naar smaak. Hier en daar moet er nog wat bijgeschaafd worden, maar op de nieuwe krukken met de armen op het blad is het heel wat. En dan moet je even proefdraaien. "Even het gevoel krijgen". En tis leuk...

vrijdag 8 september 2006

ere-leden (updated!)


"Ik vind het prachtig" zei de SjoelerVan20 en begon vervolgens samen met OmavandeOverkant te sjouwen met gerei. Barkrukken, glazen en door OmavandeOverkant zelfgemaakte kaarsen. "Drie, want die horen zo op de bar". En met hun nobele daad zijn ze natuurlijk per direct ere-lid geworden.
Het kluphuis begint dus al aardig vorm te krijgen, met een paar dagen verwacht ik dan ook de officiële opening. Mijn oproep voor barkrukken trek ik hierbij in, die zijn ondertussen in voldoende mate aanwezig. Heb ondertussen begrepen dat ook onze secretaris Buurman K. ook een aantal krukken op de kop heeft getikt (dus niet, de beste K. zat mij op de kast te jagen met de mededeling dat hij voor 30 euro per stuk 5 krukken had gekocht! het wordt hoog tijd dat K. begint met zijn nieuwe baan in Beschuitstad, want in zijn huidige functie heeft ie te veel tijd over om andere dingen te doen) Ook de oproep voor bierglazen is ingetrokken wegens voldoende. De oproep voor barversierselen blijft voorlopig, onder voorwaarden, staan.
"Ik wacht de officiële uitnodiging wel af" aldus SjoelerVan20. Gelijk heeft ie!

boekzoek

met weer een liedje onder de foto!
Vorige week was er weer zo'n moment. Dat je voor een kast staat, kijkt naar de inhoud en denkt, "ach wat moet ik er toch mee". Even later begint dan het sjouwen naar de dichtstbijzijnste container van de plaatselijke kringloopzaak. Zo wordt deze instelling al langer met oude meuk waar we van af moeten opgescheept, omdat de vuilnisbak voor deze spullen niet de juiste oplossing biedt. En, de betreffende container staat bijna om de hoek.
Gisteren wilde ik zelf even kijken bij deze zaak. Of er toevalligerwijs misschien een aantal barkrukken te vinden was. Nee dus. Wel trof ik op de boeken afdeling meerdere van de vorige week gedumpte boeken aan. Helaas stond er deze keer niemand in te bladeren, op zoek naar een koopje. (een vorige keer, na het dumpen van een grote hoeveelheid videobanden heb ik over iemands schouder mee staan kijken toen hij uit deze banden een aankoopselectie maakte, heel grappig ) Ik heb wel even gekeken wat de verkoopprijzen waren. Het viel me direct op dat in alle gevallen de aankoopwaarde verdubbeld tot vermeerveelvoudigd was. Zo was het prachtige boek "Utopia", voor 1 gulden bij de plaatselijke ramsj, nu te koop van 2 hele euro's. En de "kroniek van de 20ste eeuw", voor 2 gulden 50 bij de biebopruiming, doet nu 350 eurocenten. Eigenlijk zou ik er zelf mee op de markt mee moeten gaanstaan, maar dat me echt te ver. Ik gun een ander het plezier wel van het verkopen.

donderdag 7 september 2006

woensdag 6 september 2006

in de benen

kluphuis in uitvoering
Ik had het vanavond goed in de benen zitten. De snelheid. Op onze wekelijkse fietsklupavond bijna 60 kilometer gereden en bijna steeds voorop. Stampen. Voluit. Het zat er echt in en dan moet je er gebruik van maken. Een minpuntje was de eerste lekke fietsklupband. Sekretaris, reservebandendrager Buurman Krattenstapelaar was de uitverkorene. Ergens achter het prachtige landgoed Snickel was een miniskuul metalen scherfje de boosdoener. Morgen allemaal een eigen reserveband aanschaffen dus.
Ondertussen schiet het kluphuis al aardig op. Nadat we gisteren met Buurman K. en Buurnr.15 (als introducee met fietsplakkertjes en KlupWijze vanwege zijn briljante kijk op dingen) begonnen waren met de bouw van de bar ben ik er de hele dag druk mee geweest. En het gaat goed. Ontwerp klopt, de "hang" klopt. Nu alleen nog wat barkrukken. Morgen eens bij de kringloop kijken.
Mocht een lezer nog wat voor het kluphuis in de aanbieding hebben, graag! Krukken dus, bierglazen (hoe fouter hoe beter), bordjes en ander ongein. Laat het weten!

verbinding

nu met gratis mp3! (onder de foto!)
Het blijft lang stil aan de andere kant van de lijn. Af en toe klinkt er een krakerig muziekje, afgewisseld door een schelle vrouwenstem die in mijn oor krijst "al onze medewerkers zijn op dit moment in gesprek, een moment geduld alstublieft". Als ik uiteindelijk in gesprek raak met een van die medewerkers is de communicatie nog steeds vrij eenzijdig. Van mijn kant dan welteverstaan.
Gisteren was dan de dag aangebroken dat we afscheid zouden nemen van onze oude telefoonlijn en de nieuwe, via het internet, gingen verwelkomen. Om half twaalf zou het grote gebeuren plaatsvinden. Een maand geleden had ik de modem en aansluitingen al in gereedheid gebracht voor het grote moment, dus een paar minuten voor het langverwachte tijdstip neem ik op en draai een nummer. Verbinding! Uitzinnig van feestvreugde stuiter ik door de kamer. Gelukt!
's Avonds rond een uur of zes is de telefoonlijn dood. Geen kraak of tik te horen. Even later valt ook de internetverbinding weg. En wat ik ook probeer, niets lijkt te helpen. Er zit niets anders op, ik moet de helpdesk wel bellen. Na vierendertig minuten heb ik dan toch eindelijk contact. Ik leg mijn probleem voor en dan blijft het stil aan de andere kant.
Af en toe hoor ik "ehm, postcode" en " eh, geen bekende storing" en dan doet de telefoon het plots weer. Verder blijft het stil. Ik probeer het gesprek gaande te houden, maar dat is tevergeefs. Ik krijg uiteindelijk het advies de stekker van de modem eruit te trekken en 'm er twee uur later pas weer in te stoppen. " Intussen stuur ik dan een software update naar uw modem" hoor ik aan de andere kant en vlak voordat ik opleg vang ik iets op in de zin van "anders systeemherstel eens proberen". Ruim drie uur later is er nog geen verbinding.

(gelukkig loopt het goed af, vanmorgen weet ik met een laatste wanhoopspoging de verbinding te herstellen. ik ben voorzichtig blij. zag er enorm tegen op om opnieuw te moeten bellen met een helpdesk. voor de goede verstaander zal nu dan ook wel duidelijk zijn dat er niet voor niets een dubbel log geplaatst was, kon er alleen niet meer bij...)

episode 079

dinsdag 5 september 2006

ka-duuk

Photobucket - Video and Image Hosting


Hier deed ie het nog, mijn lieve camera. Afgelopen zondag, tijdens het eten gaf ie, tot mijn grote teleurstelling, de geest. Net drie maanden oud en 100% zeker geen gevolg van Shaken Baby Syndroom, maar wel ka-duuk :-(
"We gaan 'm opsturen onder garantie" zei de meneer van de servicebalie, "u moet er van uit gaan dat het een week of drie, vier duurt". En de getroffen uitdrukking op mijn gezicht ziende voegde hij eraan toe; "ik weet het, dat kan heel pijnlijk zijn". En hij had gelijk. Want hoe moet ik nu mijn filmpjes maken? Of foto's schieten?

winkelgeluk


Een weekendje weg is leuk, maar het echte "vakantiegevoel" komt toch pas bij het betreden van een Stokbroodkaasenwijnse supermarkt. Eindelijk cornichons!

maandag 4 september 2006

reisje


Photobucket - Video and Image Hosting


Ben een beetje moe. Was ook een lang weekend. En (best een beetje) ver weg. Gezellig een weekendje in Stokbroodkaasenwijnland met het Koekstadse KaCo-duo. In het noordelijke Rijsel was een grote "brocante", een mooi woord voor straten vol met oude meuk. Twee dagen lang hebben we langs kramen en straatstenen vol met prachtige Stokbroodkaasenwijnlandse "antiekiteiten" gelopen. Op zoek naar betaalbare, niet al te meukige en bovenal bruikbare dingen. Dingen die je "bij ons" niet zo snel zult vinden.

Zelf was ik op zoek naar inrichting voor het kluphuis. En heb gevonden. Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde inrichting van een fietskluphuis, inclusief "orginele" fiets-prijs-plaquettes. En een pindabak van een Eerste Wereldoorlogs kanonhulsding. De werkzaamheden kunnen dus deze week beginnen.

Om nog maar wat decadenter te doen was ons hotel in Zuiderburenland. In Rodenbachstad wel te verstaan. Een grappig hotelletje met twee Walt Disney verslaafde uitbaterbroers. Een stad waar het terrasleven (wij hadden prachtig buitenweer!) bruisend is. Net zoals de bijbehorende schuimkragen.

Van Zuiderburenland hebben we ook nog veel meer gezien. Oorlogsgraven, loopgraven, bunkers en veel meer uit de Eerste Wereldoorlog. Zelfs nog wat granaatresten gevonden. Gewoon op straat. Uiteindelijk zaten we zondagavond rond een uur of negen in de stad waar Marvin G. het prachtige "Sexual Healing" opnam een frietje (met stoofvlees) te eten aan de kust. En waren we uiteindelijk ergens rond twee uur vannacht weer thuis.

vrijdag 1 september 2006

episode 077

hangjeugd

klik foto voor liedje
De vakantie is bijna voorbij, de straat raakt weer bevolkt en de kids hangen weer aan de poort. 'T is bijna weer als vanouds, zelfs de zon doet vandaag zijn best om te schijnen. Heel bijzonder.
Ik hoop dan ook van harte dat volgende week de zomer opnieuw in volle omvang losbarst. Mussen dood van het dak kletteren, de supermarkten zonder fris en bier zitten, de scholen extra vroeg beginnen en extra vroeg uitgaan, de spoorrails kromtrekt en het asfalt smelt. Want ik las vanmorgen dat de eerste herfstdepressies al rondwaren. We hebben in augustus een tekort aan zon gehad en dat wreekt zich op ons geestelijk welzijn. En daar heb ik helemaal geen trek in. Dus eis ik zon. En wel nu!
(en de tip van de dag komt van Buufnr.15. want, last van nestelende wespen of bijen? spuit flink met een bus haarlak op de nestelplek en ze willen niet meer. het spul is ook handig tegen de pietjes. dus voordat de blagen volgende week weer naar school gaan eerst even flink inspuiten!)
(met opnieuw extra service in de vorm van een speciaal liedje (onder de foto) voor hen die weer naar school gaan, of dat wel weer zouden willen. luister vooral goed naar de tekst...)

episode 076