donderdag 31 augustus 2006

terug in de schoolbank


In de laatste week van de schoolvakantie heb ik het gevoel dat ik zelf al in de schoolbank zit. Mijn eigen schuld. Kon de verleiding om zelf een aantal van die oude wandkaarten in de Provinciehoofdstadse kringloopwinkel te kopen niet weerstaan. Dus liep ik vanmiddag met een pak opgerolde schoolkaarten door de stad.
Bij de rechtbank mochten ze niet mee naar binnen. Niet uit angst dat ik plots kennis en wetenschap zou verspreiden, maar omdat ik nou eenmaal niet met stukken hout naar binnen mag. Een geldige reden, al zeg ik het zelf. Want soms kost het best even moeite om een bepaalde verdachte niet met iets te lijf te gaan.
Niet dat ik zo geweldadig ben, maar als een oud vrouwtje, wiens bankrekening volledig is leeggetrokken door tuig van de richel, in onbedaarlijk huilen uitbarst omdat ze een van haar haar belaagsters herkent, tsja, dat doet wel wat met je. Dus dan is het maar goed dat het leerzame slagmateriaal beneden bij de beveiliging staat. Toch?

episode 075


Volkszanger Jan S. komt in Textielstad zijn nieuwe kledinglijn(?!) presenteren.

woensdag 30 augustus 2006

feestelijke opening


Het was een feestelijke opening. Van het kluphuis. Natuurlijk, het is nog niet af, maar een goed idee moet je nooit uit de weg gaan. Ondertussen is er een prijslijst gemaakt, zijn er plannen voor een herinrichting en is de beste plek voor de bar bedacht en ook het bordje "do not disturb" is boven water gekomen. Alleen over de kledingvoorschriften hebben we het nog niet gehad. Zelf dacht ik dat fietskleding en een reesfiets toch wel verplicht zijn.
Oh ja, we hadden er meer dan 45 kilometer op zitten, met 1 ongelukje. Namelijk toen ik op het Burenzand over mijn stuur ging omdat buurman Krattenstapelaar opeens heftig in de ankers moest voor een hondenuitlater met vriendin, die plots, én terwijl hij onze klup aan zag komen reesen (inclusief oogcontact, geschreeuw en rinkelende fietsbellen) voor de fiets stapte. Later zei buurman K. dat ik eruit zag alsof ik de man te lijf wilde gaan. En dat klopt. Zo'n debiele aktie op een smal paadje in het buitengebied, ik had 'm mijn fiets wel om de nek willen vouwen. Van schrik. Adrenaline heet dat, geloof ik. Gelukkig heb ik niets. ja, morgen wat spierpijn misschien door de plotsheid van de val, maar meer niet.
Dus was de opening feestelijk. Heb alleen de speech van voorzitter Ruudie gemist. Zal wel zijn omdat die er niet was. In ieder geval weet ik wel waar ik naar op zoek ga komend weekend in Stokbroodkaasenwijnland. Naar spulletjes voor het kluphuis....

episode 074



Waarin Buurman K. een bijzonder telefoontje krijgt, Harm Job bedreigd wordt en er iets de boom ingaat...

dinsdag 29 augustus 2006

dubbelganger

Dansez maintenant. Tout l'été les pieds nus dans le sable. Et jetez vos ennuis dans les vagues. Qui dansent, balancent, au gré du vent saléDansez maintenant. Tout l'été aimez-vous sur le sable. Dansez maintenant.



Hij lijkt er echt sprekend op. Op de man die ons in 1975 dé zomerhit bracht. Er is echter één belangrijk verschil. Ik zie hem niet in de zoveelste herhaling van TopPop maar op een anderhalve meter voor me. In het verdachtenbankje van de Beschuitstadse rechtbank.
Nog een verschil. Deze Grensdorpeling is geen zangtalent maar een voormalig sportwinkeleigenaar. En een viezerik. Eentje die niet met de handjes van zijn zestienjarige medewerkster af kon blijven. In het magazijn.
"Saved by the (winkel)bel" denkt ze als er vlak na de laatste keer een klant wat sportiefs komt kopen. Diezelfde avond verteld ze het haar beste vriendin. En koopt ze een zwangerschapstest. Een paar dagen later zit hij op het bureau. En doet er het zwijgen toe.
"Het arme meisje was verliefd op mijn cliënt en de delicten zijn nooit gepleegd, die hebben zich alleen in haar belevingswereld afgespeeld" zegt de advocaat van goudgelokte Grensdorpbewoner. "De waarheid komt boven tafel" is het enige wat zijn cliënt wil zeggen. Achter in de zaal zit het winkelmeisje zich te verbijten. Haar geluk? Dat haar voormalige baas geen zaak meer heeft. Die deed hij kort na het voorval van de hand. Maar of ze ooit nog in een sportzaak wil werken?

schrikken



Even denk ik dat ik droom. Want wat ik zie kon simpelweg niet kloppen! Buiten is het tien graden. Tien graden! Zijn we helemaal gek geworden? Het is pas eind augustus. Augustus, de warmste maand van het jaar! Het kan niet anders zijn dan dat ik droom. Of dat ik droom dat ik droom dat het koud is! Maar mijn eerste stap buiten de deur zegt genoeg. Het is echt heel erg koud! Zo koud dat ik stantepede op zoek ga naar mijn warmste trui. Dat wil ik niet, liever duik ik mijn bed in om pas wakker te worden als het dertig graden is, maar ik kan niet anders. En op de fiets ben ik ook blij hoor, met mijn nwarme fleecetrui. Maar dat hoort toch niet. Nu? Toch?


Ik wil dat het weer zomer wordt. Echt zomer, met tropische temperaturen, barbequestank van de buren, watergevechten en een korte broek in de hangmat. Dat wil ik. En die prachtige regenboog wil ik pas over twee maanden weer zien. Eerder niet. Want dan zwaait er wat!

maandag 28 augustus 2006

episode 073


Buurvrouw Krattenstapelaar kan een truukje!

episode 072


Tegenwoordig gaat veiligheid voor veiligheid. Met alle hedendaagse spionnen kun je je weg te gooien digitale informatie niet goed genoeg vernietigen. Een demonstratie van de de beste methode!

kluphuis!

Harm Job in da house!


Zo, het "kluphuis" begint vorm te krijgen. Achter in de tuin, in onze garage, ben ik druk aan het inrichten. Er staat al een koelkast, de oude windows98 computer voor de ceedees en de empeedrietjes, stoelen, een helm en een vlag, alleen de platenspeler moet nog ff aangesloten worden. Nu nog een klup oprichten die er gebruik van gaat maken...

episode 071



Boem is ho, een vrij bekende uitdrukking die algemeen best vaak opgaat in het verkeer. Toch zijn er deelnemers aan datzelfde verkeer die daar anders over denken... Harm Job was erbij, voor een verslag ter plaatse. Of is het langs plaatse?

zondag 27 augustus 2006

episode 070



Een half jaar geleden, tijdens onze gezamelijke viering van verjaarsdagen, kregen we van onze buren een avondje film met eten aangeboden. Afgelopen vrijdag was het dan zover dat we de bonnen, al vaak in handen gehad hebbende, gingen inleveren. En 't was leuk!

zaterdag 26 augustus 2006

fietsochtend


Weer weekend. Tijd om met de fietsklup op pad te gaan. Dus spreken we af, secretaris buurman K. en ik, diezelfde buurman K. met medekluplid en voorzitter Ruudie. Tien voor tien kwamen we op uit. Dacht ik. Want ondanks een kaartje met tijdstipbevestiging stond ik om tien voor tien voor een dichte deur. Onze secretaris had zich verslapen. Na een kopje koffie heeft onze voorzitter Ruudie zijn fiets nog niet laten zien. Blijkt vier huizen verderop bij de kids aan het werk te zijn. Had afgesproken om een uur of twaalf. Dacht ie.
Uiteindelijk gaat een incompleet bestuur er met de fiets op uit. Uit Oosterbuurse richting komt bewolking opzetten, dus met de zon mee. Dan begint een dwaaltocht langs Industriestad, het kanaal Torenstad-Textiestad en de vele bossen ertussen."De opmerking "dit is een mooi paadje" is genoeg om de hele klup links of rechts af te laten slaan. Meestal gaat dat wel goed, er valt hoogstens een gezelschap met grijze koppies in te halen, maar vandaag liepen we uiteindelijk met de fiets op de nek door het bos. De mooie, lieve, schone paadjes verdwenen als een biertje in een voetbalkantine. Bomen en struikgewas bleven over. Helaas begaf op dat moment mijn speelgoedcamera. Dus de gemaakte foto's van klauterende fietsers over bomen moet u missen.
Volgende keer zal ik er een verse batterij indoen. Woensdag zal dat zijn, om een uur of zes. Dat niemand dat zal vergeten.
(En mocht je nou zin hebben om een stukje mee te fietsen? Zorg dan dat je rond die tijd met je fietsje en broekie klaarstaat.)

vrijdag 25 augustus 2006

episode 069

aanbieding


Voor rond de dertig euro is ze te koop. Bij de HaEnEm. Een aanbieding die niemand toch kan weerstaan? Ik bedoel, waar vindje zo'n zangtalent voor zo'n knap prijsje? Ik denk dat ik straks maar eens even ga kijken...
(oh ja, mocht je haar laatste album nog niet hebben... onder de foto...)

donderdag 24 augustus 2006

weer thuis


Tegen een uur of zes ben ik weer thuis, gewerkt, boodschappen gedaan. Als ik de oprit opfiets zitten ze al op me te wachten. Onze KlaasKat en HilbertKat. Met een blik van "hèhè, tsjongejonge, het werd ook tijd!" Fijn, zo'n thuiskomst...

woensdag 23 augustus 2006

kentekenen


Op de middelbare school leerde ik, voordat ik het uit mijn vakkenpakket donderde, Oosterbuurs uit het boek "Kennzeigen D.". Heb nooit kunnen bevroeden dat juist dat land mij zoveel Kennzeigenplezier zou geven. Voor jullie op de gevoelige plaat vast gelegd deze vier prachtige platen!

Is deze automobilist een brokkenpiloot?

En wat klopt hier niet?

Tenslotte deze bijna gemiste... (voor GEK 1459 was ik helaas net te laat, die reed een andere afslag op..., damn!)

voor krien

(wolken)loze lucht


Het was een bijzonder moment. Boven mijn hoofd joegen de laatste wolkenflarden richting Oosterburen. Prachtige witte vormen tegen een donkere lucht, het stadslicht weerkaatst. Twee minuten later is de lucht leeg. Wat overblijft is een ongekend heldere sterrenhemel. Twinkelende sterren overal.

dinsdag 22 augustus 2006

gruwel


Je leest er wel eens over in de krant. Of je weet dat honden er wel eens last van hebben. Je haalt je schouders op en denkt er verder er niets van, niets, totdat!
Mijn "totdat" kwam gisteravond. Ik voelde steeds al wat kriebelen op mijn buik, krabte wat en dacht er verder niet over na. Totdat ik iets zag, op mijn buik. Een zwart dingetje. EN HET BEWOOG! Gruwel! Uit het zwarte flubje krioelden een paar pootjes! JEK! Getver! Een teek!
Uiteindelijk is het ons gelukt het beest grotendeels uit mijn buik te krijgen. Natuurlijk ging het kapot, zodat Krien met een pincet stukjes zat te vissen. Heb wel direct vanmorgen de dokter gebeld. Ik hoefde niet te komen, maar moet het wel goed in de gaten houden wat er gebeurd. Vooral als ik ziek, zwak en misselijk word moet ik maar een bezoekje afleggen.
Een opluchting, dat moet ik eerlijk zeggen. Kijk nog liever een horrorfilm dan ooit nog eens wat uit mijn buik te zien krioelen...

maandag 21 augustus 2006

episode 068


waarin klaaskat laat zien een dat je ook met gekleurde manen een echte leeuw kan zijn, buuf k. kreatief is met pluimpjes en buurman k. zijn inspiratie haalt uit "the godfather".
zou harm job het overleven?

episode 067


Een dagje naar een museum insel in Oosterburenland doet rare dingen met je. En met Krien. En met mijn ouders....

zaterdag 19 augustus 2006

Regenbui (episode 066)


Vanmiddag regende het precies 5 minuten. Precies die 5 minuten dat Krien en ik net op de fiets zaten. We hebben enorm veel plezier gehad, maar, damn, wat kan die regen toch koud zijn!

op pad


Zo, zaterdagmorgen, de zon schijnt. Ga ff een stukje fietsen...


Ook lid worden van Fietsklup Oale Fietse? Heb je een oude reesfiets? En heb je wel zin om 1 of 2 keer per week een stukje te fietsen? Geef je op!

vrijdag 18 augustus 2006

live! (episode 065)

f*ck you




Als het morgen landelijk nieuws is, haha, ik ben de veroorzaker. Op dit moment staat politie en justitieland op de kop omdat de Beschuitstadse polititerechter D. Poem een verdachte vrijspraak van belediging van een agent. De jongeman in kwestie stak zijn middelvinger omhoog en had vervolgens een dagvaarding wegens "belediging van een politieambtenaar" aan zijn broek hangen. Tot vandaag.
"Een opgestoken middelvinger is onbehoorlijk en schandalig, maar om iemand te beledigen moet je iemand echt krenken, treffen in zijn ziel. Dus ik spreek u vrij van het onder 3 tenlastegelegde" aldus de Boeskoolse Poem. Even later heb ik mijn bericht klaar en komt er bij het openbaar ministerie de stoom uit de oren. "Hoger beroep!" wordt er direct geroepen. Want een f*ck you gebaar is echt beledigend.
wordt vervolgd...

bordje


De schoolvakantie is al weer bijna afgelopen, tijd voor het jaarlijkse fenomeen in de provinciale studentensteden; de introductie...
In provinciehoofdstad kwam ik grote groepen beginnende studenten tegen. Allemaal met een kartonnen, zelfgeschreven, naambordje om hun nek. En eigenlijk vond ik dat wel handig. Het maakt het straatbeeld er een stuk vrolijker op. Stel je voor, je komt 's morgens de deur uit en de eerste passant roept meteen "goedemorgen meneer X."! En jij kan dan direct teruggroeten "goedemorgen meneer Y." Wat een vrolijkheid.
Thuis heb ik direct mijn eigen bordje gemaakt, het is nog een proefmodel, maar als je me op straat tegenkomt, met een bordje om de nek, zeg dan met welgemeende vrolijkheid "goedenmorgen Harm Job!". Gaan we voor een vrolijke en lieve wereld. Leuk toch?

donderdag 17 augustus 2006

5000 bezoekers!


Ik had het al verwacht, dat ik vandaag de 5000ste bezoeker zou ontvangen op harmjobinhetwild-dot-blogspot-dot-com. Maar dat ik zelf mijn eigen 5000ste bezoeker zou zijn, nee, dat had ik nou weer niet verwacht. Dus zit ik met een prangende vraag; "geef ik mezelf nu een kadootje?"

"tuinset" (episode 064)

dinsdag 15 augustus 2006

error


mocht je even geen video's kunnen zien op deze site, helaas, ik kan er ook niets aan doen. YouTube, mijn videohost, is even offline.

10-0


Vandaag was het een hele slechte dag voor de vogelwereld. Niet alleen kreeg KlaasKat zijn tiende te pakken, HilbertKat ving er ook één! Zijn eerste! Deze rooie meneer heeft het heel goed afgekeken van zijn vriendje, weet alleen nog niet helemaal wat hij er mee moet doen. KlaasKat wel. Van het vinkje is weinig meer over. Hou mijn hart vast als ik denk wat er de natuur te wachten staat als beiden de smaak te pakken krijgen...
(ook bij dit log horen twee prachtige videoverslagjes die tijdelijk wegens uploadproblemen op zich laten wachten...)

stagiaire



"Ik moest vooral niet zeggen dat ze een stagiaire was, want dat vond ze helemaal niet leuk". En in haar opschrijfblok staat minimaal 1 pagina "blablablablablablablablablablablabla" geschreven, maar ze vond het wel leuk.
Buurvrouw Krattenstapelaar, met nog zeker anderhalve week zomer(!?)vakantie voor de boeg, was een ochtendje mee naar de Beschuitstadse rechtbank. Om drie keer naar de (strafrechtelijke) gevolgen van steekpartijen te kijken. Ze had de smaak al snel te pakken; "met zo'n fout staartje ben je al snel schuldig" las ik in haar aantekeningen over één van de zaken. Waarmee ze in ieder geval aangaf precies te begrijpen hoe het zit in de wereld van het rechtbankverslag.
Uiteindelijk heb ik maar wel moeten zeggen dat ze een "stagiaire" was. Rechter Blauweboom vroeg wie of wat ze was. "En, doet ze het een beetje goed?" vroeg hij. Ik had haar aantekeningen dus bekeken en kon volmondig antwoorden..."volgens mij wel..."
(er bestaat ook een kort en samenvattend filmverslag, maar dankzij diverse uploadproblemen ziet u die later online...)

maandag 14 augustus 2006

naamstraat


KlaasKat is inmiddels wereldberoemd! Zo beroemd dat ze in Kanaalvalleidorp een straat naar hem genoemd hebben!

Jarig!


Hij wordt 4 vandaag. Jo-wie uit Kanaalvalleidorp. En als dan je moeder in het ziekenhuis ligt, mag je wel een extra groot kado. En dat vervolgens meteen uitpakken.



Vier jaar, da's de leefttijd waarop je voor het eerst met de Playmobil mag spelen. Wat een plezier!

zaterdag 12 augustus 2006

ho!


Het hing zeker in de lucht gisteravond. Dat mensen met hun auto tegen de muurtjes van het Industriestadse meubelplein botsten. Want behalve deze auto, die probeerde in te parkeren via een (winkelwagenbrede) voetgangersdoorgang, stond er honderd meter verderop ook een voiture met de bumper klem op een muur. Bestuurd door een hongerige die waarschijnlijk iets te vroeg instuurde voor de MekDrijf.

kaarten


...

wok & lol


In Industriestad bij de Wok 'n' Roll! Veel eten en lol, maar waar moet de camera heen....?

vrijdag 11 augustus 2006

opnieuw weggeven!


Buurman Krattenstapelaar heeft wat weg te geven! En, inplaats van het bij ons in de tuin te plaatsen, wordt het opnieuw een Harmjobgeeftwatwegdezezomeraktie (kopierecht HJ 2006). Dus wees er snel bij en KRIJG (!) deze heerlijk luie ligstoel! WANT HET WORDT ECHT NOG WEL ZOMER HOOR!
De eerste reageerder is de nieuwe en trotse bezitter! Wees er snel bij!

pechvogel

rob-a-dob!


Hij is wel een echte pechvogel, de Koekstedeling die voor de Provinciehoofdstadse rechter staat. Nu verdacht van zedendelicten met een 17 jarig meisje, op dit moment een celstraf uitzitten wegens drugsdelicten en verder een strafblad vol pech. Echte criminele pech.

Zo kwam deze voormalige Eilandbewoner 5 jaar geleden met een halve kilo coke in zijn koffer ons land binnen, met de bedoeling een "grote slag" te maken, maar wordt direct gepakt en verdwijnt achter de tralies. Pech. Maar niet zijn grootste pech.

Die had ie op de Eilanden. Pleegt een bankoverval die volledig uit de hand loopt als het niet gaat als verwacht. 40.000 Eilandse guldens maakt hij buit, maar er lang van genieten kan hij niet. De beste man wordt direct door gealarmeerde polite achtervolgd en gooit in paniek de zakken met de bankbiljetten van zich af. De zakken gaan kapot en op dat moment steekt er een stevige eilandwind op. De buit waait richting de krottenwijk van het eiland waar de bewoners geen seconde aarzelen. "De mensen waren mij nog jaren dankbaar" zegt de mislukte overvaller nu; "maar ik zat er 5 jaar voor achter de tralies".

Ook nu loopt de pechvogel opnieuw grote kans op een langdurig saai uitzicht. Hij hoort officier van justitie Bloosmeisje maar liefst 4 jaar eisen.

gezellig


De Krattenstapelaars zijn soms heel erg gezellig...

donderdag 10 augustus 2006

straal


"er kwam langs een hond
die met een grote straal
nu ligt ie op de grond
ach, arme verzuurde paal"
(met liedje van de dag, check the pic!)

10 liter


Op weg naar huis gisteren kwam ik haar tegen, onze bejaarde buurvrouw. Ze keek me aan met een blik alsof ik een grote a-holist ben. Ik had alleen maar het kadootje van buurvrouw en buurman Krattenstapelaar bij me. Een doos met tien liter rosé uit Stokbroodkaasenwijnland . Om op te drinken. Met 10% " GRATUIT dans ce bag-in-box" zelfs elf! Meer niet. Da's toch niet zo raar?

meer blije mensen

En opnieuw een blij mens! Matijn is bijzonder in zijn nopjes met de meer dan twintigdelige (B-)artiesten-kaartenreeks voor boven zijn bed. Blij dankzij de HarmJobgeeftweerwatwegdezezomerprijsaktie (kopierecht HJ 2006)!
Aarzel niet! Wordt ook blij! Hou de komende tijd deze site goed in de gaten want er gaat nog veel meer weggegeven worden in HarmJobgeeftweerwatwegdezezomerprijsaktie (kopierecht HJ 2006)!

woensdag 9 augustus 2006

blije mensen!


Buurvrouw Krattenstapelaar, vers terug van buitenlandse avonturen, is er erg blj mee, met deze orginele "setfoto's" van rondborstige heren...

Wil jij ook blij zo worden? Doe dan mee met de HarmJobgeeftweerwatwegdezezomerprijsaktie (kopierecht HJ 2006) en reageer snel. Weg te geven is nog steeds een prachtige en puntige ceedee-opbergtoren!


op twee wielen


Mijn broertje was vandaag even in town. Helemaal over uit het westerse Grachtengordel. Had zich via het internet een reesfiets gekocht, in Textielstad. En, stomtoevallig, hetzelfde merk en type, alleen een ander bouwjaar. Grappig. Wel een beetje flauw dat ie met de trein terug ging. Had 't wel stoerder gevonden als ie op de fiets was gegaan.

kaartjes!

Nog net op de valreep, kaartjes van de Krattenstapelaars, vlak voordat ze terug komen van vakantie! Voor alle buren en het bestuur van de fietsklup.




plumobil


Krien heeft een plumobil gekregen van KaCo. Een plumobil is zeg maar een speelse paraplu met playmobilplaatjes. Voor een uiterst plezierige beleving tijdens de wateroverlast*.

* (alle neerslag in de zomertijd wordt gezien als overlast! )

würfeln


De Koekstadse afdeling van de fanklup was, voorzien van een enorme tas met kacodootjes, in town. Uit de gigatas kwam onder andere een playmobil "würfelspiel" dat we natuurlijk meteen gingen spelen. Voor hen die niets begrijpen van de commotie rond "der Bauern" een korte uitleg.
"Kommt man auf das Feld mit dem Bauern, so erhält man die Bauern-Figur und spielt ganz normal weiter. Solange man aber diese Figur hat, darf man nicht in das Ziel einalufen. Kommt ein anderer Spieler auf das Bauern-Feld, so erhält dieser dann die Bauern-Figur. Die Bauern-Figur wechselt so ständig ihren Besitzer."

dinsdag 8 augustus 2006

9-0


Volgens de dierenarts is KlaasKat 300 gram te zwaar. En dat is niet goed, kan hij grote problemen van krijgen. Dus staat het zwarte gevaar op dieet. KlaasKat ziet dat anders en is van mening dat hij niet genoeg krijgt. Dus gaat hij zelf op zoek...

hufters?


In onze wijk staat al enige tijd het eerste Textielstadse hufterhuis, lees ik vanmorgen in de krant. Een huis waar mensen "mogen" wonen die het op een andere plek te bont gemaakt hebben. Lekker idee, het zullen je buren maar zijn. Vanaf nu bekijk ik mijn buren in ieder geval met een hele nieuwe blik...

zis is live!


Harm Job doet opnieuw verslag! Van een regenbui. Boeiend?

alsteblieft!


TIJD OM WEER WAT WEG TE GEVEN!
Het moment van de Harmjobgeeftweerwatwegdezezomerprijsaktie! (kopierecht HJ 2006) is weer aangebroken! Deze keer maak je kans op dit prachtige, ja wat is het eigenlijk? Een raket? Een UMTSmast? Het is een ceedeeopbergrek! Dit metaalkleurige prachtexemplaar past in elke huiskamer! Met ruimte voor zeker 47 ceedee's wil jij dit prachtding toch zeker wel hebben?
De spelregels? Heel simpel, reageer als eerste in de "comments" en hij is van jou! Aarzel dus niet en doe snel mee met de Harmjobgeeftweerwatwegdezezomerprijsaktie! (kopierecht HJ 2006) . Voordat het te laat is!

maandag 7 augustus 2006

in the war


De kattenbevolking van de PieperdePiepstraat is volledig in de war. Krien en ik passen op de katten van de Krattenstapelaars, en ze snappen er helemaal niets meer van. Als ik SufKat en GizmoKat roep voor het eten, komen KlaasKat en HilbertKat, woont HilbertKat tegenwoordig in de tuin van de Krattenstapelaars, loopt op dit moment SufK(r)at(tenstapelaar)naast mij door de kamer, komt SufKat mij halen zodat ik het eten op kan dienen. Kortom algehele verwarring. Het enige kleine probleempje is dat de 3 heren en 1 dame elkaar niet zien zitten, dus wordt er nogal eens wat geblazen en gaat er wel eens wat kapot. Zoals vandaag de bloempot waar KlaasKat van schrik in viel nadat hij, op de schutting springende, opeens letterlijk en figuurlijk tegen SufKat aanbotste...

stank?


Na een week "binnenzitten" vanwege de regen, was het weer tijd om naar buiten te gaan. Ramen en deuren open, korte broek aan de benen, languit in de hangmat en natuurlijk koken boven een barbequevuurtje!
En dat laatste is zeker spannend nadat vorige week onze hoogbejaarde buurvrouw geagiteerd achter de poort kwam en riep; "zijn jullie zo aan het stinken want het hele huis ruikt er na. Gatver, wat een vieze stank!" Het is dan moeilijk om zo iemand uit te leggen dat de hele buurt op dat moment vlees aan het schroeien is en dat de geur van "kruidig eten" helemaal niet erg is, dus barbeknoeien wij tegenwoordig 3 meter dieper de tuin in. Voor de vorm.

zondag 6 augustus 2006

... aan de knikker



In de garage draait ondertussen "Tegelfabriek Kortweg de Oplossing" op volle toeren. Later vandaag valt te voorzien dat de productie tijdelijk stil komt te liggen wegens knikkergebrek, maar de directie heeft goede hoop op een mooi knikkerpad binnenkort.

zaterdag 5 augustus 2006

dokter


En toen zaten we gisteravond opeens met KlaasKat bij de dierenarts. Hij was opeens niet lekker, wilde niet eten en trok zich terug, en begon tegen HilbertKat te grommen. KlaasKat had in ieder geval koorts, 41,4, best hoog voor een kat begreep ik van de dienstdoende dierendokter. De gevolgen van een vechtpartij dacht de dokter. En toen een verstopte blaas, "een plaskat". KlaasKat kreeg een spuitje tegen de koorts en we moesten heel goed opletten of ie ging plassen, want anders vanochtend dringend terug komen.
In de auto terug naar huis begint het al te stinken en even later staan we samen te ruiken en te voelen aan de handdoek in de kattenmand. KlaasKat heeft alvast zijn blaas leeg gemaakt.
We houden hem vannacht en vanmorgen op onze slaapkamer, aparte bak erbij. Tegen tienen mag ie naar buiten. Plas gedaan. Wat er nu echt met hem was weet ik niet, hou het wel in de gaten en maak lekker zijn antibioticakuurtje af. Ondertussen ligt meneer in een tuinstoel buiten. Zal zo de hangmat ophangen, kan hij daar liggen...

vrijdag 4 augustus 2006

verslag ter plaatse



In de regio kwam het vanmiddag met bakken naar beneden. Er ging zelfs een alarm SMSje van RTVdeBaas uit om te waarschuwen. Voor Harm Job tijd om een verslag ter plaatse te maken.
(en u snapt natuurlijk wel dat hij eigenlijk wilde zeggen "voor harmjobinhetwildpuntblogspot....)

harm job geeft weer weg!

Terwijl er buiten wat water uit de hemel valt (foutje?) is Harm Job in een opperst beste bui!
Dus is het weer tijd voor de Harmjobgeeftweerwatwegdezezomerprijsaktie! (kopierecht HJ 2006)
En het loont vandaag om NIET met of op vakantie te zijn, want JIJ hebt daardoor meer kans op deze prachtige GRATIS aanbiedingen!



Allereerst deze werkelijk fantastiese, tweedelige, FOTOSET van een bij de dames (en sommige heren) zo populaire gespierde podiumgroepje. Nog niet zo lang geleden waren ze zelfs hier in Textielstad in vol ORNAAT te zien! Aarzel dus niet en reageer, dan heb jij twee echte foto's (!) van deze appetijtelijke heren boven je bed hangen! Wie wil dat nou niet? Wees eens eerlijk!

Dan het tweede deel van de Harmjobgeeftweerwatwegdezezomerprijsaktie! (kopierecht HJ 2006) een meer dan twintigdelige set met kaarten van BEROEMDE ARTIESTEN! Grootheden van toen en nu, om op te sturen aan je oma of op je toilet te hangen. Een aantal van deze kaarten is zelfs voorzien van een ECHTE HANDTEKENING! Niet te missen dus!

Kans maken op een van deze prachtige GRATIS WEGGEEFPRIJZEN? Reageer dan snel. De foto's of kaarten gaan naar de eerste reageerder! Let wel, het gaat vandaag om TWEE VERSCHILENDE items! Je kan slechts kans maken op een van beide items! Twee keer reageren heeft dus geen zin, Harm Job (kopierecht 1996), iedereen heeft gelijke kansen!

cursus!

Krien en Harm Job zijn van tijd tot tijd druk bezig met de tuin. In deze korte, driedelige cursus laat Krien zien hoe je je eigen ontwerptegel maakt!


Voorzichtig wat cement of betonprut uitsmeren...


En dan geduld hebben tot ie droog is. En da's best moeilijk, dat weet ik. De drang om 'm na een halve dag om te draaien en te kijken of "ie gelukt is", is natuurlijk groot. Maar aan drilbeton met glassteentjes heb je niets... Als alles goed gaat maken Krien en Harm Job binnenkort een heel nieuw pad in de tuin! Oh, wat spannend!

donderdag 3 augustus 2006

kentekeken

Photobucket - Video and Image Hosting


Niet alleen onze Oosterburen zijn sterk met hun kentekenplaten, ook onze Zuiderburen kunnen er wat van. Zie ik er dus ééntje rijden, dan kijk ik niet direct in de lucht, maar deed dat bij deze wel. Conclusie? De lucht was inderdaad donker en bewolkt.

Photobucket - Video and Image Hosting


Ik weet dat er een "voiture" rondrijdt met als lettercombi op de plaat een veelgebruikt drieletterig woord dat begint en eindigt met een L, maar heb 'm nog niet gespot. Wel deze, met de opmerking dat de plaat inderdaad wat zegt over degene die achter het stuur zit. En dat terwijl ik weet dat het niet netjes is om zo over dames te praten...

(wordt vervolgd!)

keren?

Photobucket - Video and Image Hosting



Er is iets aan de hand met de nieuwe parkeergarage bij het ziekenhuis. Het gebouw straalt iets verbodends uit, iets ontoegankelijks. Zou het komen omdat het alleen toegankelijk is als ma achter het stuur zit?

woensdag 2 augustus 2006

winnaar

Photobucket - Video and Image Hosting

Urenlang speelplezier heeft hij, mijn 4444ste bezoeker, Buurman#16! Met drie, Oosterbuurse, auto- en trekkerkwartetten is hij wel even zoet. Tijdens de overhandiging ving ik ergens iets op over "F5 pagina's verversen en dan zit je opeens op 4444" en om eerlijk te zijn had ik ook niets anders verwacht van iemand die computers als ontbijt naar binnen werkt.
Ook Buurman#16 zijn vriendin, mevrouw Welgroentenetenhoor, was erg blij met de nieuwe aanwinst. Vlak voordat de voordeur achter me dichtviel hoorde ik nog "dat gaan we wel vanavond spelen hoor!". En zo heeft Harm Job weer een hoop blijdschap kunnen brengen. Misschien moet ik deze week eens meer gaan weggeven!
(Buurman#16 was wel zo vriendelijk om ook een kadootje voor de jubelaris te hebben, een echte Lubitel!)

lange reis



We waren een dagje in het zuidelijke Aardewerkstad, ruim 4 uur treinen vanuit Textielstad. Wilden een kijkje nemen in het plaatselijke museum. Ten slotte is het niet alleen een erg mooi museum, het ligt ook nog eens prachtig langs de rivier. Tijd voor een verslag in vier filmpjes.




Een beetje raar wordt je d'r wel van, als je in deze ruimte staat en de witte lijn volgt. Een typisch werk van deze kunstenaar die wel vaker ergens een lijn zet.



Aardewerkstad is een mooie, oude stad. Omdat Krien er eigenlijk nooit "echt" geweest was, deden we een rondje door het centrum. Winkels kijken, dingen vast houden en af en toe wat passen. Maar tot grote verbazing (ten slotte was er toch sprake van een hittegolf)kwam er plots water uit de lucht.




Gelukkig zaten we op tijd droog achter een bord eten toen de hemel boven het zuiden van ons land echt open ging. Tijd voor de grote schoonmaak volgens mij, wat er kwam een hoop naar onderen.

vier keer vier


"Ik dacht, ik kijk eens op je blog, zie ik de counter ook nog eens opeen alleraardigst nummer staan. Jij wilde hem geloof ik hebben in datgeval, dus bij deze." mailt Buurman#16, die keurig netjes een kopie van de teller bijvoegt.. Hij is daarmee inderdaad de 4444ste bezoeker en zal daarom later vandaag een bijzondere prijs in ontvangst nemen!